Kibar Gürkan Kimdir? – Pakize Gürkan

Kibar Gürkan – Pakize Gürkan Kimdir ? 

Ailesinin andığı adıyla Kibar Gürkan, nüfus kayıtlarına göre Pakize Gürkan, Müge Anlı’ nın programına yapılan bir başvuru sayesiyle ailesi tarafından bulunulduğu düşünülüyor. Peki olaylar nasıl gelişti ?

Kibar Gürkan
Kibar Gürkan – Pakize Gürkan

Bundan 27 yıl önce defnedilen bir cenazede yanlışlık olması, mezarın içindeki meftanın kim olduğu konusunda tartışmalar yarattı. 1990 yılında kayıplara karışan Pakize Gürkan, çocukken annesi ve babasının karıştığı bir trafik kazasında annesini kaybeder. Bu kazadan sonra amcası onu Avustralya’ya götürerek evlatlık alır. Yıllar sonra amcasının oğlu ile evlendirilen Pakize Gürkan, Mehmet Gürkan’dan bir evlat sahibi olur. Fakat 1990 yılının Nisan ayında eşi Mehmet Gürkan, Boşanma davası açar. Bu sırada Türkiye’ye getirilerek eniştesi yanına bırakılan Pakize Gürkan, Avustralya’da büyümesine rağmen çocuğunu da bırakmak zorunda kalmıştır. Eşinin iddiasına göre uyuşturucu bağımlısı olmuş ve evden kaçmıştır. 1990 yılında açılan boşanma davasında ifadesini veren (Kibar) Pakize Gürkan eşinin biraz para kazandıktan sonra eve başka kadınlar getirdiğini ve kendisini aldattığını söylemiştir. 1990 yılının Aralık ayında Pakize Gürkan’a boşanma tebligatının ulaşmaması ve davalının davasını takip etmemesi nedeni ile Pakize Gürkan’ın 2 yaşındaki oğlunun velayeti babası Mehmet Gürkan’a verilmiş ve remi gazetede yayımlanarak Pakize Gürkan eşi Mehmet Gürkan ile boşanmıştır.

1993 Yılında Bulunan Faili Meçhul Ceset…

Müge Anlı
Kibar Gürkan Cinayeti

1993 yılında Tokat -Sivas Kara yolu arasında bulunan 65 kg civarında ve bir çocuk sahibi düşünülen cesetin fotoğrafı değiştirilerek Müge Anlı’nın programında yayınlanmış ve kim olduğu araştırılmaya başlanmıştır. Birkaç gün sonra yayına bağlanan bir kişi, cesedin baldızı olduğunu ve isminin aile arasında Kibar olduğunu söyleyen eniştesi olaya farklı bir bakış açısı kattı. Aradan 27 yılın geçmesi ve o dönemlerde cinayet davalarında zaman aşımının 20 yıl süresi olması nedeniyle şimdi bile katili bulunsa ceza almayacağı beyan edildi. Fakat Türkiye’de terör ve insanlığa karşı işlenmiş  suçların zaman aşımına uğramaması Türk toplumunu ümitlendirmiştir. 27 yıl sonra Pakize Gürkan’ın babadan bir anneden ayrı kardeşleri cenazenin kendilerine ait olduğunu söylemişler ve bu cenazeye sahip çıkmışlardır. 10.03.2017 tarihinde yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında tüm bu hikaye anlatılmış Mehmet Gürkan ve üvey kardeşlerinin konuşmalarına yer verilmiştir. 27 yıl aradan sonra ortaya çıkan bu gerçeğin doğrulanması için ailesi DNA testine başvurmuştur. Darp edildiği, işkence gördüğü ve dövülerek öldürüldüğü tespit edilen faili meçhul cesedin aile arasında Kibar Gürkan olarak adlandırılan Pakize Gürkan’a ait olduğu düşünülmektedir.   Bu cenazenin başka bir yerde başkası  sanılarak defnedilmesi bu  olay hakkında daha geç bilgilere ulaşılmasına neden olmuştur. Pazartesi günü yani 13.03.2017 tarihinde Müge Anlı’nın Tatlı Sert programında bu olayın çözüme kavuşmasını dileyerek yazımıza son veriyoruz. Bu olay hakkında bilgi sahibi olanların Atv Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurmasını diliyoruz.   Bu haberi okuyan herkesin duyarlılıkla bu araştırma konusunda bilgilerini esirgememesini dileriz.

 

 

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et