Kayseri’de Meyve Suyu Skandalı

Kayseri’de skandal görüntüler!

Kayseri’de kaydedildiği ileri sürülen ve çürümüş haldeki meyveleri gösteren görüntüler şok etkisi yaptı. Çürük meyvelerin, meyve suyu fabrikalarına gönderildiğinin ifade edildiği video tepkiye neden oldu.

çürük meyveler

Türkiye’de kullanımı oldukça yaygın olan meyve suları, hemen hemen her gün özellikle çocuklar tarafından tüketiliyor. Kayseri’de meyve satın alan bir üretici tarafından kaydedilen ve TikTok’ta yayınlanan görüntüler büyük tepkiye neden oldu.

Tv100.com’un haberine göre;Daha bir kaç gün önce Konya’daki bir süt fabrikasında çalışanların süt toplama kazanlarında ‘süt banyosu’ yaparken çekilen görüntülerinin ortaya çıkması, halk sağlığının ne kadar gözardı edildiğini ortaya koymuştu.

“60 kuruşa satıyorlar”

Bugün ortaya çıkan görüntüler ise başka bir sağlık skandalını ortaya çıkardı. Görüntülerdeki videoyu çeken Fethullah Yavuz, kendisinin meyve alım satımı yapan biri olduğunu ifade ederek tv100’e şu bilgileri verdi:

Ben yıllardır bu sahnelerle karşılaşıyorum. Meyve almak için Kayseri’ye gittiğimde seçim yapmamızın ardından arkadaşların çürümüş meyveleri ayırdığını bir kez daha gördüm. Bu meyveler yıllardır bu şekilde satılıyor.

Meyvelerin hepsi meyve suyu fabrikalarına gönderiliyor. Onlar bir sürü işlemden geçirdiklerini söylüyor ancak çürümüş bir meyveye ne yaparsanız yapın fark etmez. Meyve artık ölmüştür. Kilosunu da 60 kuruştan satın alıyorlar.

Ben gördüğüm manzarayı herkesin bilmesini istediğim için paylaştım. İnsan sağlığı ciddi anlamda tehlikeye atılıyor. Ben etrafımdaki kimseye meyve suyu içirmiyorum.

Görüntülerin ardından Konya’daki olayda olduğu gibi Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün harekete geçmesi bekleniyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et