Karısının “Beynini Patlattı” Tahliye Oldu!

Mehmet Efe isimli adam evli olduğu eşi Güllü Efe’yi döverek ölümüne sebep olmuştu. Bugün görülen duruşmada Mehmet Efe tahliye oldu. Mahkeme heyeti, suçu haksız tahrik altında işlediğine karar verdiği Efe’ye iyi hal indirimi de uyguladı. Karar sonrası Güllü Efe’nin babası “Bu kanunlarla daha çok kadın öldürülür. Adam kadının beynini patlattı öldürdü tahliye oldu.” diyerek isyan etti.

Karısını Öldüren Adam Tahliye Edildi, Güllü Efe, Mehmet Efe, Kadın Cinayeti, Adana,
Karısını Öldüren Adam Tahliye Edildi, Güllü Efe, Mehmet Efe, Kadın Cinayeti, Antalya

Adana’da Armağan İlci Mahallesinde 5 Aralık 2019 günü, 2 çocuk annesi Güllü Efe ile astsubay eşi Mehmet Efe arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma sırasında Mehmet Efe, eşini çocuklarının gözü önünde dövdü. Sonrasında Tedaviye alınan Güllü Efe, 9 Aralık akşamı yaşamını yitirmişti. Yakınları, Güllü Efe’nin eşi tarafından dövüldüğünü, başının sert biçimde duvara vurulması nedeniyle beyin kanaması geçirip, öldüğünü söylemişti.

Karısının Öldüren Adam Haksız Tahrik ve İyi Hal İndirimi Aldı!

Mehmet Efe’yi önce 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra heyet, Mehmet Efe’nin “haksız tahrik altında suçu işlediğine kanaat getirerek” cezayı 9 yıla, “iyi halini” göz önünde bulundurarak da 7,5 yıla indirdi. Heyet, Efe’nin “tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak” tahliyesine karar verdi.

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonu çıkışında iki taraf arasında itişmeler yaşanırken, adliyede görevli polislerin güçlükle ayırdığı taraflar, birbirlerinden şikayetçi oldular.

Adam Kadının Beynini Patlattı Öldürdü Tahliye Oldu

Güllü Efe’nin babası İbrahim Efe, “Ben adalet bekliyordum. Daha bu kanunlarla çok kadın öldürülür, çok cinayet işlenir. Adam kadının beynini patlattı, öldürdü. Tahliye oldu” dedi.

Öldürülen kadının annesi Habibe Efe ise, “Yavrum ‘Boşanayım’ dedi. ‘İki çocuğun var yuvan yıkılmasın’ dedik. Ah Güllüm, yaktın beni Güllüm. Köpek kadar değerin yokmuş Güllüm. Keşke sığınma evine gideydin yavrum. Caninin sopasını yedin. Konuşacak bir şey kalmadı kuzum. Ben bittim. Ben yaşamak istemiyorum. O caniyi çıkarsınlar beni cezaevine koysunlar. Başka yolu yok” diye konuştu.

“Üst Mahkemede Kararın Değişeceğine İnanıyoruz”

Ailenin avukatı Serdar Dündar ise, “Biz davanın başından beri kasten öldürmeden cezalandırılmasını talep ettik. Savcı mütalaasında indirimsiz kasten yaralamadan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, hem bizim, hem savcının talepleri dışında neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralamadan ceza verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladı ve tahliye etti. Neticede eşini öyle ya da böyle öldürdüğü bir dosyaya baktık, bunun neticesinde 7 yıl 6 ay gibi komik bir ceza ve tahliye verilmesi hem vicdanlara uymuyor hem adaletin tecellisine uygun bir ceza değil. Biz üst mahkemede bu kararın değişeceğini düşünüyoruz. Sanık kasten, bilerek, kafasını öldürünceye kadar vurarak ölüme sebebiyet vermiştir. Bir kadının ölümünün cezasının bu kadar az olmayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et