Kandil’e Türk Bayrağı Dikildi!

PKK Terör örgütünün yıllardır merkezi olan Kandil tamamen düşerek TSK’nın eline geçti. Kandil’e Türk bayrağı dikilirken, sosyal medyadan Türk askerine övgü ve destek yağdı.

Kandil'e Türk Bayrağı Dikildi
Kandil’e Türk Bayrağı Dikildi

PKK’nın Kuzey Irak’ta ki merkezi Kandil dağı TSK tarafından tamamen ele geçirildi. Kandil dağına Türk bayrağı dikilirken, PKK Kuzey Irak’ta ki hakimiyetin tamamen kaybetmiş oldu. Kandil’in düşmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kandil’e Türk bayrağı asan askerlerin fotoğrafları paylaşırken Türk askerine övgü ve destek mesajları yağdı. Kandil uzun yıllar boyunca PKK’nın merkezi konumdaydı.

Kandil Tamamen Ele Geçirildi
Kandil Tamamen Ele Geçirildi

TSK’nın Kuzey Irak’ta “Pençe” harekatları ve MİT’in istihbari operasyonlarıyla terör örgütünün Kuzey Irak’taki hakimiyetini kaybettiği öğrenildi. 7/24 sürdürülen hava operasyonları ve bölgedeki başarılı kara harekatlarıyla hareket edemez hale gelen terör örgütü, kış üslenmesini bu sene de yapamadı.

PKK’da Kaos Yaşandı!

Üst düzey teröristlerin en güvende hissettikleri Kandil’deki terör kamplarında, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesi, kırsaldan sızma girişimlerinin başarısız olması örgütü köşeye sıkıştırdı. Son olarak koronavirüs salgını nedeniyle üst düzey teröristlerin tamamen kendi içine kapanması, izole olarak örgüt mensuplarıyla iletişimlerini kesmeleri, moral olarak da çöküntü yaşanmasına neden oldu. Öte yandan koronavirüs nedeniyle hızla çok sayıda teröristin hastalanması, tedavileri için yeterli tıbbi malzeme ve yer bulunamaması ve kırsalda ilkel şartlarda tedavi edilmeye çalışılması da, örgüt içinde kaos yaşanmasına neden oldu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et