Evde Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır? Acuka Yapımı

Evde Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Salçalı Kahvaltılık Sos veya Acuka

Kahvaltılık sos, acuka veya cevizli kahvaltılık sos olarak adlandırılan sos çeşidi belki de en lezzetli ve sağlıklı kahvaltı sos çeşitlerindendir. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?. Bize özel yıllardır kullandığımız özel kahvaltılık sos tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Ev Yapımı Kahvaltılık Sos
Özel Kahvaltılık Sos Yapımı . Görsel Temsilidir.

Kahvaltılık Sos Yapımı ve Kahvaltılık Sos Malzemeleri

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, marketten aldığım kahvaltılık soslar çok pahalıydı ve çabucak bitiyordu. Ayırca ailecek sevdiğimiz bu soslar hem küçük oluyor hemde bazı koruyucu maddeler içerdiğinden evde yapacağınız kahvaltılık sos hem doya doya yiyebileceğiniz hemde çok sağlıklı bir yiyecek olacaktır.

Ayrıca bu tarif hiç bir yerde yok tamamen kendi tarifimiz ve yıllarca yaparak deneyimleyerek keşfettiğimiz lezzet harikası, enerji dolu ve sağlıklı bir kahvaltılık sos tarifidir. Öncelikle tarifi vermeden önce şunu da belirteyim üreticiler, maksimum kar ede etmek için az malzeme kullanırlar. Fakat biz bu özel kahvaltılık sos tarifimiz için gereken malzemeleri yazalım. Son olarak bu malzemeleri kendiniz zevkinize göre az veya çok ayarlayabilirsiniz.

Özel Kahvaltılık sosumuz için malzemelerimiz şöyle;

  • 1 kilo domates salçası
  • Yarım kilo Biber Salçası 
  • 250 gram Fındık aynı miktarda Ceviz ve Badem
  • 10-15 Diş Sarımsak 
  • İki Yemek Kaşığı Pul Biber
  • Birer Yemek Kaşığı Nane ve Karabiber
  • Birer Yemek Kaşığı Kimyon ve Tuz
  • Bir su bardağı zeytin yağı
  • ve 5-6 adet çeri domatesi
  • Bir Bardak’ta soğuk su 
  • ( İsteğe göre kuru ekmek kırıntısı )

Özel Kahvaltılık Sos’un Yapılışı ?

Kahvaltılık sosumuzun malzemelerini bir tencere yapılacak büyüklüğe göre yazdık. Bir tencerenin içine 1 kilo domates salçamızı ve yarım kilo biber salçamızı ekliyoruz. Daha sonra ceviz, fındık ve bademi mutfak robotundan geçirip, kırık pirinç kadar küçük boyutlara getiriyoruz ve tencerede ki salça’mızın üzerine ekliyoruz. baharatları bir kabın içine koyup tüm baharatları karıştırıp tencereye koyuyoruz. Daha sonra Domatesleri mutfak robotundan geçirip yağla beraber tencereye koyuyoruz bir bardak su’da ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz. İsteğe göre mutfak robotunun tencere içinde kullanılan başlığını takıp öylede karıştırabilirsiniz. Kıvamına göre biraz fazla yağ vede su ekleyebilirsiniz. Eminiz bu sos tarifine bayılacaksınız ve sürekli olarak yapacaksınız. Malzemelerin miktarını düşürerek daha küçük bir tencerede yapabilirsiniz. Kahvaltılık sos veya Acuka adı verilen bu sos yaklaşık bir ay boyunca buz dolabında saklayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. Yazımıza yorum yapmayı ve görüşlerinizi bildiklerinizi bize iletmeyi unutmayın.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et