Kadir Şeker’in Kurtardığı Kadın Neden Kadir Şeker’i Suçluyor?

Konya’da Kadir Şeker, Özgür Duran’ı, Ayşe Dırla’yı döverken engellemek istediği sırada çıkan arbedede kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Kadir Şeker ile ilgili 3 çocuğunu bırakıp Özgür Duran’a kaçan Ayşe Dırla konuştu. Ayşe Dırla, kendisine şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isteyen Kadir Şeker’i suçladı.

Kadir Şeker Tahliye, Kadir Şeker, Özgür Duran
Kadir Şeker,Özgür Duran

Sevgilisi Özgür Duran arbede sırasında Kadir Şeker tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşe Dırla ifade değiştirdi. Daha önce Duran’ın kendisini dövdüğünü, Şeker’in de kurtarmak için müdahale ettiğini anlatan Ayşe D. bu kez Duran’la sadece tartıştıklarını, ortada dayak olayı olmadığını öne sürdü.5 Şubat Çarşamba akşamı Konya’da yaşanan olay sonrası tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanarak 12 Yıl 6 Ay hapis cezası aldı.

Kadir Şeker Olayı Böyle Anlatmıştı!

Şeker ifadesinde Duran’ın kadına bağırması üzerine yanlarına gittiğini, “Ağabey ne yapıyorsun” dediğini, adamın “S… git başımdan … veleti” dediğini söylemişti. Genç, Duran’a “Ayıp değil mi, gücün kadına mı yetiyor” deyince, “Senin belan olur seni bulurum, karım değil mi lan sana ne” karşılığını aldığını aktarmıştı.

Özgür Duran’ın 19 Suç Kaydı Var!

Ayşe D., Duran’ı sevdiğini belirterek şunları anlattı: ”Onun için üç çocuğumu bıraktım. Bir süre Eskişehir’de yaşadık. Dört ay önce Konya’ya geldik. Olay günü Özgür alkollüydü. Evde kavga ettik, çıkıp parka gittim. Tek başıma ağlıyordum. Özgür yanıma geldi. Bağrışmaya başladık. Özgür kameriyeyi yumrukluyordu. O sıra yanımıza ismini sonradan öğrendiğim Kadir geldi. Muhtemelen bizim kavga ettiğimizi düşündü. Özgür’e ‘Neden bayanı rahatsız ediyorsun?’ dedi. Özgür de ‘Biz birlikteyiz’ diye yanıt verdi. ‘Nikahlı karın mı?’ diye sordu. Ben de ‘Evet ablacım, o benim eşim, sen git’ dedim. Kadir’in elinde siyah renkli bıçak vardı. Elindeki bıçakla yanımıza geldi. Karşılıklı bir şeyler söylerken aralarında boğuşma yaşandı.”

Kadir Şeker, Özgür Duran, Ayşe Dırla Kadir Şeker, Özgür Duran, Ayşe Dırla
Kadir Şeker, Özgür Duran, Ayşe Dırla

Arbede sırasında Duran’ın yere düştüğünü belirten Ayşe D., sonrasında yaşananları şöyle aktardı: ”Özgür’den kan geliyordu. Ortada bıçaklamayı gerektirecek bir durum yoktu. Karı-koca arasında yaşanabilecek bir tartışmaydı bizimki. Olaydan sonra polis eşliğinde hastaneden darp raporu aldım. Ancak vücudumda herhangi bir darp söz konusu değil. Dayak yemiş olsam, Özgür bana vurmuş olsa, darp izi olurdu. Kadir, Özgür’ün kendisini darp ettiğini söylüyor ama Özgür’de de darp izleri var. Üniversiteye hazırlanan bir çocuğun üzerinde bıçağın ne işi var? Özgür ile çok güzel günlerimiz oldu. Bir insanı geçmişiyle yargılamamak gerekir. 19 suç kaydı olması, bir insanı kötü yapmaz. Ne yaptıysa uyuşturucu yüzünden yaptı. Ama ben elimden geleni yapıp onu bu durumdan kurtardım.”

Duran’ın ‘kasten yaralama’, ‘hırsızlık’, ‘yağma’ ve ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçlarından toplam 19 suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et