Kadir Şeker İçin İstenen Ceza Belli Oldu!

Aleyna Çakır’a şiddet uyguladığı tespit edilen Ümitcan Uygun hala tutuklanmamışken bir kadına şiddet uygularken gördüğü kişiyi engellemek isterken öldüren Kadir Şeker’in yargılandığı davada Kadir Şeker için 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kadir Şeker Tahliye, Kadir Şeker, Özgür Duran
Kadir Şeker, Özgür Duran

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Şeker, maktul Özgür Duran’ın yakınları, taraf avukatları ve tanıklar katıldı. Kadir Şeker, daha önceki ifadelerini tekrarlayarak ağlayan bir kadını kurtarmak isterken olayların bu duruma gelmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Özgür Duran’ın kardeşi Niyazi Remzi Duran ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti. Duran ailesinin avukatlarından Furkan Akbulut, adli tıp raporunda Şeker’in sırtında 3 santimetrelik, kabuk bağlamaya yüz tutmuş bir kesi yarası tespit edildiğinin yer aldığına dikkati çekerek, Şeker’in olaydan kısa süre önce bıçaklı bir yaralama olayına da karışmış olabileceğini öne sürdü. Avukatın bu iddiası üzerine söz alan Kadir Şeker, “Daha önce böyle bir olaya karışmadım” dedi.

Haksız Tahrik İndirimi İstendi

İddia makamının esas hakkındaki görüşünü açıkladığı duruşmada, Şeker’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şeker’in alacağı cezada, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanması istendi.

Sanık Şeker’in avukatı ve Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, savcılık mütalaasını kabul etmediklerini vurguladı.

Suç vasfının değişeceğini öngördüklerini dile getiren Aladağ, bu nedenle müvekkilinin, içeride bulunduğu süre de göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Ekim’e erteledi.

Kadir Şeker Olayı!

5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda Ayşe Dırla’nın ağladığını ve Özgür Duran’ın Dırla’ya şiddet uyguladığını gördüğünü söyleyen Kadir Şeker, olaya müdahale etmek istedi.

Çıkan arbedede, Şeker’in elindeki bıçak, Duran’ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et