“KAÇ PARA KAÇ” Para Yüzünden Deli Olmak İşten Bile Değil !

Reha Erdem’in yönetmenliği ve senaristliğini üstlendiği 1998 yapımı olan film, dram türünde bir Türk filmidir.2006 yılında “Beş Vakit”, 2010 yılında “Kozmos” filmleriyle Reha Erdem iyi tanınmaya başlayan bir yönetmen olmuş ve çok sayıda ödül almıştır.

“Kaç Para Kaç” 1998 yılında çekilmiş 1999 yılında vizyona girmiştir.

Reha Erdem, “Kaç Para Kaç” ile paranın insan üzerindeki derin etkilerini işlemiştir.Türk sinemasında sıkça işlenen bir konudur para.Paranın insanı ve çevresini nasıl değiştirdiğini anlatan sayısız Türk filmi var.Ama bu filmi farklı kılan özellik Türk sinemasında genellikle komedi türünde işlenen bu konunun karanlık bir şekilde işlenmesidir.Taner Birsel’in baş rol oyuncusu olduğu filmde gerilim hiç düşmüyor ve bir çok tanıdık simaya da rastlayabiliyorsunuz.Taner Birsel filmdeki adıyla Selim, bir gömlekçi dükkanı işletmektedir.Dürüst bir insan olmaya çalışan Selim, eşi Ayla ile birlikte sıradan ve durağan bir yaşam sürmektedir.Selim bu durumdan hiç haz almıyordur.Bir gün tesadüf eseri para dolu bir çanta bulur ve ikileme düşer. Parayı seçen Selim’in hayatında her şey değişmeye başlar.Etkileyici sahnelerle dolu filmde sürekli para ile dönen diyaloglar aslında bu konu üzerine insanın ne kadar çok deyim ürettiğini gösteriyor.Filmdeki İstanbul görüntüleri ve kullanılan mekanlar itibariyle de izlenesi bir film.Türk sinemasında iyi filmler çıktığında görüntü yönetmenleri yabancı uyruklu oluyor. Bu filmde de görüntü yönetmenleri yabancı. Fransız sinemasından esintilerin hissedildiği filmi izlemeyen arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et