Kabızlığa Hangi Besinler İyi Geliyor? İşte O Besinler

Kabızlığa iyi gelen besinler nelerdir? İşte iyi gelen besinler

1

undefined

Kabızlık bazı insanlarda nadir görülürken bazı insanlarda sık karşılaşılan bir durum halini alabiliyor. Az su tüketimi, hareketsizlik, duygusal durum, kötü beslenme ve kullanılan bazı ilaçlar kabızlığa neden olabilir. Bazı besinler ise dışkıyı yumuşatarak tuvalet ihtiyacınızı daha rahat gidermenizi sağlayabilir. İşte kabızlığa iyi gelen bağırsak dostu besinler…

2

undefined

Kuru Erik: İçerdiği lif oranı yüksek olan kuru erik, uzun yıllardır kabızlık tedavisinde kullanılıyor. Kuru erik, içeriğindeki çözünmeyen lifler sayesinde dışkıdaki su miktarını artırıyor. Böylece tuvalete daha rahat çıkmanızı sağlıyor. İçeriğindeki bir diğer madde olan difenilizatin isimli bileşen, kuru eriğe dışkılamayı artırıcı bir özellik olan laksatifin oluşmasına yardımcı oluyor.

3

undefined

Armut: Armudun içeriğindeki yüksek lif oranı kabızlığın giderilmesine yardımcı oluyor. 1 armudun içinde yaklaşık 6 gram lif var. Armutlar ayrıca bağırsak hareketlerini artıran ve su çekerek tuvalete çıkmayı kolaylaştıran fruktoz ve sorbitol içeriyor.

4

undefined
enginar

Enginar: Enginar, bağırsaklar için faydalı olan probiyotik bakterilerin artmasına yardımcı olur. Araştırmalar, enginar tüketimi ile lif alan bireylerin bağırsaklarında faydalı bakteri sayısının daha fazla olduğunu söylüyor. Bu bireylerin bağırsaklarındaki zararlı bakterilerin de zamanla azaldığı keşfedilmiş. Kabızlık döneminde probiyotik alımı oldukça önemli. Bu nedenle enginar tüketiminde fayda var.

5

undefined

Yulaf Kepeği: Lif bakımından zengin olan yulaf kepeğinin bağırsak sağlığına oldukça olumlu etkileri var. Bu lifler sayesinde bağırsak hareketlerini ve dışkı sıklığı artıyor.

6

undefined
Kayısı

Kayısı: Büyüklerimiz her zaman kabız olunca kayısı tüketmemizi önerir. Bu oldukça doğru bir tavsiye. Yaş ve kuru olarak tüketilebilen kayısı sindirimi kolaylaştırıyor, tokluk hissi sağlıyor, kilo kontrolüne yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor.

7

undefined
Keten Tohumu

Keten Tohumu: Keten tohumu sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığın etkilerini azaltıyor. Lif bakımından oldukça zengin olan keten tohumu, bağırsak geçiş süresini kısaltıyor, dışkı sıklığını ve dışkı ağırlığını artırabiliyor. Keten tohumunun öğütülerek tüketilmesinde fayda var.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et