Japon Mucize Çayı Matcha ”Antioksidan Deposu” İçerseniz…

      Japon Mucizesi

Antioksidan Deposu Matcha Çayının Yararları…

  1. Matcha çayı sağlık hususunda en yararlı antioksidan tedarikçilerinden olup en kaliteli yeşil çay tozlarından biridir. Japon kültüründen gelen matcha çayı, ince bir toz haline getirilen çayın buharda pişmesiyle oluşmaktadır. Parlak ve yeşil rengini korumak için güneş ışınlarından korunarak içtiğimiz şeklini alır. Bu mucizevi çay sağlık alanındaki en önemli bitkilerden biri olarak görülmektedir. İşte antioksidan deposu matcha çayının faydaları…

2-Hafızanızı Tazeler & Konsantrasyonunuzu Arttırır: Matcha çayının önemli özelliklerinden birisi de dopamin ve serotonin üretimine sağladığı faydalardır. Bu iki kimyasal hafızada belirsizliği en aza indirgeyerek konsantrasyon arttırımında da oldukça etkilidir.

3- İyi Bir Antioksidandır: Hayatı tehdit eden birçok hastalığın çözümü olarak kabul edilen matcha çayı, güzel bir cilt görünümüne kavuşmak için de birebir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde UV radyasyonunun etkilerine karşı savaşır.

4- Kanser Düşmanıdır: Tüm antioksidan içeren maddelerle karşılaştırıldığında en yüksek sonuçlar elde ettiğimiz bitkilerden biri de matcha çayıdır. Matcha çayı, içerdiği kateşinler sayesinde kanserle savaşmakta da oldukça etkilidir.

5- Sakinleştirir: Dinlenmek ve uyanık meditasyonlar sırasında da kullanılan matcha çayı, verdiği uyuşukluk hissi sayesinde uyku düzeninin oluşturulması ve sinirlerin yatıştırılması için de tercih edilebilir.

6- Kolesterolü İyileştirir: Düzenli olarak tüketilen matcha çayı sayesinde kolesterol dengelenebiliyor. Matcha içmeyenlere oranla içenlerin kalp hastası olma ihtimali %11 oranında daha azdır.

7- Enerji Ve Dayanıklılığı Arttırır: Savaşa gitmeden önce Japon savaşçılarının tercih ettiği bir çay türü olan matcha çayının enerjiyi toplama gibi bir etkisi de bulunmaktadır. Doğal bir kafein içerir. Eşsiz bir kombinasyona sahip olan matcha çayının sinir ve hipertansiyonu da dengelediği görülmüştür.

8- İyi Bir Kalori Yakıcıdır: Matcha çayı içildiğinde normale göre 4 kat daha fazla hızlı bir kalori yakımı gerçekleşmektedir. Yağ yakımı yönünden de oldukça etkili olan matcha çayının bir faydası da kalp ritmini dengeleyebilir ve yüksek tansiyon için de etkili olmasıdır.

9- Bağışıklık Güçlendiricidir: Etkili bir antioksidan kaynağı olan matcha çayının yapısında A ve C vitaminleri, demir, protein ve kalsiyum gibi yararlı maddeler de bulunur. Bu sayede içildiği andan itibaren vücut kendini daha iyi hissedecek ve hastalıklara karşı savunmacı bir duvar görevi üstlenecektir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et