İzmir’de İhale Çetesi, Musavvat Dervişoğlu Bu İşin Neresinde

İzmir’deki ihale çetesi skandalında işin ucu Müsavat Dervişoğlu’na dayanıyor mu?

Toplamda 29 kişi hakkında yürütülen İzmir’deki rüşvet ve ihale yolsuzluğu soruşturmasında açıklamalar geldi. Menemen Belediye Operasyonunun İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile ilgisi ne? Soruları akıllara getiren gelişmeler yaşandı.

İzmir’de Menemen Belediyesi’ne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi Belediyedeki resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 29 kişi gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı, belediye yetkililerin de aralarında bulunduğu toplamda 29 kişi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilmişti.

Hedefteki isimlerden ardı ardında açıklamalar geldi.

* Menemen Belediye Operasyonunun İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile ilgisi ne?

* Karabağlar belediyesi ve Çiğli Belediyesinin usulsüzlük dosyaları ile bir bağlantısı var mı?

* İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin Menemen Belediyesinin mal ve hizmet alımında yönlendirmesi var mı? Bu şirketlerle Gökçe’nin bağlantısı nedir?

* Usulsüz alınan ihalelerde ismi geçen şirket yöneticileri O. Kimsesiz iddialara ne yanıt verecek?

* A. Kerim hangi şirketin taşeronu?

* Noya firması kime ait?

Öte yandan yolsuzluk soruşturmasının boyutunun 80 milyona dayanacağı iddialar arasında…

İYİ PARTİLİ YÖNETİCELER DE GÖZALTINDA

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret T. Ç., İl Yöneticisi Gökhan U., Karabağlar ilçe yöneticisi Mustafa Ç., dün Yeşilyurt Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. İddialara göre kurulan 22 şirketin kurucusunun İYİ Parti İl Sekreteri Hasan Yıldız olduğu Belediye başkanlarınla görüşmeler için randevuları ayarladığı ve şirketleri uzaktan yönettiği ifade edildi.

İYİ PARTİ İL SEKRETERİ HASAN YILDIZ’DAN CEVAP

İYİ Parti İl Sekreteri Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada “Hakkımda söylenen iddiaların hiçbiri doğru değildir, bugüne kadar hiçbir Belediye Başkanınla görüşmem olmadığı gibi randevu aldığım, 22 şirketi uzaktan yönettiğim iddialarının hiçbiri doğru değildir. Ben buradayım işimin başındayım ticaretle uğraşmıyorum, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu iddiaları doğrulamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İZMİR İL BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALARA NE DEDİ

İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar yaşanan olaylarla ilgili “Şuan bir şey söylemek için çok erken ben hakim, savcı yada emniyet mensubu değilim önce sorgunun bitmesini beklemeliyiz Ve sonrasında elbette gerekli açıklamayı yapacağız. Fakat şu an hem partimizin hem de hakkımda çıkan iddiaların hiçbirinin doğru olmadığını söyleyebilirim. Bu iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum bunlar doğru değildir. Bunlar doğrudan partimizi hedef alan istinatlardır” ifadelerini kullandı.

İZMİR İL BAŞKANI HÜSMEN KIRKPINAR’IN DANIŞMANI GÖZALTINDA

Bir dönem Kırkpınar’ın danışmanlığını yapan kongre sonrası İYİ Parti Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Oğuzhan Yar, Menemen Belediyesine yapılan operasyon kapsamında Yeşilyurt Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan İYİ Partili isimler arasında yer alıyor.

İddialar ve gözaltılarla ilgili henüz tam bir açıklama yapılmaması İzmir kamuoyununda bu soruları gündeme getirdi:

CHP AÇIKLAMA YAPTI

CHP’den yapılan açıklamada operasyonla ilgili şunlar aktarılmıştı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘kesin ihraç’ istemiyle ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir”

Serdar Aksoy’un belediyede usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor.

İddialar şöyle:

*Belediyeye ait Hurdaların devletten resmi izin alınmadan satılması

*Belediyeye kiralanan Araçların usulsüz ve fahiş fiyatlarla kiralanması

*Memur ve işçinin ikramiyelerinin ödenmemesi

*Belediye çalışanlarının 3 aydır maaşı ödenmemesi iddialar arasında

Kaynak: Odatv Gamze İşler

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et