İYİ Partili Başkan Makam Şoförünün Eşi İle Yasak Aşk Yaşadı!

Antalya Elmalı’da İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün aşk yaşadığı iddia edilen makam şoförünün eşi Sümeyra Tilki, “Asılsız ve yersiz iftiralarla siyasi malzeme haline getirildim, kumpas dolu bir senaryoya alet edildim” diye konuştu. Şoför Ahmet Tilki ise Başkan Öztürk’ün nikahlarını kıydığını hatırlatarak, “Nikahımızı kıyıp, tebrik etti. Ancak tebriği boşaymış herhalde, namusumuza göz dikmiş” dedi. Tilki, telefonda olayı gördükten sonra ekran kaydı aldığını, kayın pederinin silahla kapısına gelip eşinin telefonunu aldığını belirtti. İYİ Parti ise olayları araştırmak için heyet kurma kararı aldı.

Makam Şoförünün Eşi İle Aşk Yaşadı!

Antalya’nın Elmalı ilçesinin belediye başkanı Halil Öztürk’ün nikahlarını kıydığı sonrada makam şoförü olarak işe aldığı Ahmet Tilki’nin eşi Sümeyra Tilki ile yasak aşk yaşadığı iddia edilmişti. Olayın taraflarından Sümeyra Tilki yaptığı açıklamada “Kumpas dolu bir senaryoya alet edildim. Kadın cinayetlerinin artmış olduğu şu dönemde, boşanma sürecinde olduğum kişinin ölüm tehditleriyle karşı karşıyayım. Defalarca ölümle tehdit edildim” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti de olayları araştırmak için bir heyet kuruyor.

38 yaşındaki Ahmet Tilki’nin noter yoluyla belediyeye gönderdiği ihtarnameyle gün yüzüne çıktı. İhtarnamenin detayında 31 yaşındaki eşi Sümeyra Tilki ile Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün cep telefonu aracılığı ile yaptığı yazışmaları tesadüfen gördüğünü öne süren Ahmet Tilki, şu iddialarda bulundu:

Evli olan Başkan Öztürk, bir süre sonra Ahmet Tilki’yi, belediye şirketi Ebton A.Ş. üzerinden işe alarak, kendisine makam şoförü yaptı. Ahmet Tilki, bir süre sonra açık kalan eşinin telefonundan Başkan Öztürk ile yazışmalarına şahit oldu. Telefondaki yazışmaları okuyan ve bunların ekran kaydını alan Ahmet Tilki, 20 Temmuz’da işinden istifa ederek, noter aracılığıyla belediyeye tebligat gönderdi. Tilki dilekçesinde, eşiyle Başkan Halil Öztürk arasında uygunsuz fotoğraf ve yazışmaların olduğunu, Öztürk’ün eşine gönderdiği konumda buluştuklarını, bu durumu adresin çevresindeki kamera kayıtlarından tespit ettiğini belirtti. Tilki, eşi ve Belediye Başkanı Öztürk arasında geçtiği iddia edilen yazışmaları sosyal medya hesabından paylaştı.

Aldatılan Eş Konuştu!

Yaşananlarla ilgili konuşan Ahmet Tilki, eşi Sümeyra Tilki ile Ekim 2018 gibi tanıştıklarını söyledi. Ahmet Tilki, “Hem sosyal medyadan hem de ilçenin küçük olmasından dolayı birbirimizle tanışma fırsatımız oldu. Tanıştıktan sonra 10 Şubat 2019’da nişanlandık. Nisanda da evlendik” dedi. Tilki, yaşanan durumun aklına en son gelecek şey olduğunu söyledi. Tilki, “Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın. Zor bir durum. Eşimin telefonunda böyle bir şey yakalamak aklıma gelecek en son şeydi. Sabah uyandığımda böyle şeyler görmek, beni yıprattı. Olay 3 Haziran’dan beri devam ediyor. Başkan Halil Öztürk benden her zaman kaçıyordu, konuşmaya yanaşmıyordu” diye konuştu.

Nikahlarını Kıymıştı!

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün 11 Nisan’da nikahlarını kıydığını hatırlatan Ahmet Tilki, “Bizim nikahımızı kıyıp, tebrik etti. Ancak tebriği boşaymış, herhalde namusumuza göz dikmiş” dedi.

Belediyeye iş başvurusu yaptığını, ancak makam şoförü olmayı beklemediğini kaydeden Ahmet Tilki, “Belediyeye iş başvurusunda bulundum. İş başvurusu yaptığım esnada İYİ Parti ilçe başkanı da vardı. Onların sayesinde oraya gitmiştim. Sonra bir baktım ‘Sen makam şoförü olacaksın’ dediler. Bilerek mi gittim, isteyerek mi gittim ben böyle bir şey istemiyordum” diye konuştu.

3 Haziran’da Oldu

Eşiyle arasının iyi olmadığına dikkati çeken Tilki, “Ramazan ayında ufak tartışmalarımız başlamıştı. Ben niyetliydim, o niyetli değildi. O ‘Benim sigara tiryakisi olduğumu bilmiyor musun’ diye bağırınca kavga ettik. Evde darp, herhangi bir şey yok, ama onu darp olarak geçirttiler. Ramazan Bayramı’ndan sonra, 3 Haziran’dan sonra da bu başımıza geldi. Sabah kalktığımda eşimin telefonunu öyle görünce açıkçası şok oldum. Böyle bir olayı Allah hiç kimseye yaşatmasın, zor bir durum” dedi.

Ekran Görüntüsünü Kaydetti

Telefonda olayı gördükten sonra ekran kaydı aldığını söyleyen Ahmet Tilki, kayınpederinin silahla kapısına gelerek eşinin telefonunu aldığını belirtti. Tilki, “İlk önce ekran fotoğraflarını aldım. Sonra mutfağa, banyoya gittim. Mesajları telefonuma kaydettim. İyi ki de bulundurmuşum, kayınpeder eşimin telefonunu beni tehdit ederek aldı. Eve tüfekle gelerek beni tehdit etti” şeklinde konuştu.

Kadına şiddete karşı olduğunu kaydeden Ahmet Tilki, “Eşim sağda solda onu ölümle tehdit ettiğimi söylüyor. Yalanı biraz abartmışlar, saçma sapan ifadeler vermiş. Böyle bir şey yok. Zaten koruma kararı var. Ben ona yaklaşamıyorum. Kendini kurtarmak için bıçak, silah dayadı gibi şeyler söylüyor” dedi.

Eşine ve belediye başkanına dava açacağını söyleyen Ahmet Tilki, “Dava açacağım. İşin peşini bırakmayacağım. Ayrıca belediye böcek (kayıt dışı dinleme cihazı) işi çıkarmış. Bu böcek işiyle ilgili belediyede 5-6 Haziran’da arama yaptılar. Ben de oradaydım. Hatta Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın vardı. Bana ‘Seninle hiçbir alakası yok abim’ dedi. Attıkları mesajlar bende hala duruyor” diye konuştu.

Susmayacağım!

İddialar sonrası sosyal medya hesabından ‘Susmayacağım’ başlığıyla kısa bir açıklama paylaşan Sümeyra Tilki, kendisini şu sözlerle savundu: “Boşanma sürecinde olduğum kişi tarafından asılsız ve yersiz iftiralarla siyasi malzeme haline getirildim, kumpas dolu bir senaryoya alet edildim. Kadın cinayetlerinin artmış olduğu şu dönemde, boşanma sürecinde olduğum kişinin ölüm tehditleriyle karşı karşıyayım. Defalarca ölümle tehdit edildim. Hiç kimsenin bilmediği çok sayıda darp raporum var.

Başkan Öztürk, Hürriyet’e konuştu: “Göreve geldiğim günden beri bana kumpas kurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Makam şoförlüğümü yapan şahsın makam odama ve aracıma dinleme cihazı koyduğunu tespit ettim, kendisini işten attım. Kendisi defalarca beni aradı, eşinin telefonundan mesajlar attı. Hatta benim numaramdan bana mesaj attılar. Bunu nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Savcılık ‘Biz de bulamayız’ dedi. WhatsApp görüntüsündeki numara bana ait ama yazışmalar bana ait değil.

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre olayın ‘kumpas’ olduğu yönünde fikir birliğine varıldığı, araştırılması ve ortaya çıkarılması için de bir heyet kurulacağı öğrenildi. İddiaları incelemeye aldıklarını kaydeden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “Biz de olayları duyduk. Sayın Başkan’la da görüştüm. Olayın ayrıntılarına gideceğiz, ekip çalışması yapacağız. Şu an için kumpas gibi görünüyor” dedi. Öztürk’ün yanı sıra, aynı şekilde suçlanan Ahmet Tilki’nin eşi Sümeyra Tilki’nin de şikâyette bulunarak dava sürecini başlatacağı öğrenildi.

Kaynak: Tele1

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et