İyi ki Doğdun Nâzım!

Usta şairin doğum günü üç gün sürecek etkinliklerle kutlanacak. İlk etkinlik Ankara’da yapılan şairin heykelinin açılışıyla başlayacak.
 

Nâzım Hikmet 116. doğum günü üç gün sürecek etkinlerle kutlanacak. İki ilde sürecek etkinliklerin ilki bu sabah Ankara’da Çankaya Belediyesi tarafından yapılan Nâzım Hikmet heykelinin açılışıyla gerçekleşecek. Çankaya’daki Zülfü Livaneli Kültür Merkezi önündeki heykelin açılışında Nâzım Hikmet Vakfı Yöneticileri de hazır bulunacak.

İstanbul’da 13 Haziran’da Haydarpaşa Garı’nda Nâzım Hikmet Kültür Merkezi tarafından “Sevdalınız Komünisttir” başlığıyla düzenlenen etkinlikte panel, konuşma ve oyunları kapsıyor. Barış Terkoğlu’nun yöneteceği panelde konuşmacı olarak Mehmet Kuzulugil, Enver Aysever ve Ulvi İçil yer alıyor. Sabancı Üniversitesi oyuncuları “Gençlik Nâzım’ı konuşuyor- Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” adlı oyunu, “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı oyun izleyecek. Nejat Yavaşoğulları, Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Engin İgüs, Yiğit Özatalay ve Dostlar Korosu’nun da içinde olduğu etkinlik saat 14.00’te başlayıp 19.00’a kadar sürecek.

Nâzım Hikmet Kültür Vakfı ve Sarıyer Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikler iki gün sürecek. Sabah saat 11. 00’de Tarabya önünden denize açılarak Nazım için Boğaz’a karanfiller bırakılacak. Uniq Hall İstanbul’da Haydar Özay’ın “Nâzım Hikmet Resimleri” sergisi açılacak. Ardından Nebil Özgentürk’ün “Nâzım Hikmet Belgeseli” yayımlanacak. Nâzım Hikmet Kültür Vakfı Başkanı Kıymet Coşkun, Özgentürk’ün belgeselinde Yaşar Kemal’in ağzından ilk kez Nazım Hikmet’le ilgili anılarının yayınlanacağını söyledi. Coşkun, “Yaşar Kemal’in anılarını anlatmasını çok istemiştik. Özgentürk, sağlığında Yaşar Abi’yi konuşturmuştu ve ilk kez bu belgeselde bunu izleyeceğiz” dedi. Aynı etkinlik kapsamında müzik ve şiir etkinliği de yer alacak. Çelliİstanbul (Murat-Berk- Melih Kara) ile Altan Gördüm ve Vahide Perçin sahnede olacak. Hülya Aksular Sanat Atölyesi’nin bale öğrencileri dans gösterilerine tenor Ali Murat Erengül sesiyle eşlik edecek. Levent Üzümcü’nün oyunu ile sürecek etkinlikte Suavi ile Melike Demirağ da konuk sanatçı olarak şarkılarını seslendirecek.

Şairin doğum gününde Nâzım Hikmet Vakfı’nın bir etkinliği daha olacak. Şişli Cemil Cantaş Kent Kültür Merkezi’nde 15 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’de başlayacak etkinlik Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün açış konuşmasının ardından Nâzım Hikmet İnceleme- Araştırma Ödül töreni başlayacak. Ardından Dostlar Tiyatrosu, Genco Erkal ve Tülay Günal tarafından “Yaşamaya Dair” müzikli gösteri sahnelenecek. Yiğit Özatalay’ın yönetiminde Piyanoda Deniz Doğangün ile Çağdaş Engin bir dinleti sunacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et