İsveç’te Kürt Göçmen 17 Yaşındaki Kızın Kafasını Kesti!

İsveç’te 17 yaşındaki Wilma Anderson kürt bir göçmen tarafından kafası kesilerek öldürüldü. Bu cinayet İsveç ve iskandinav ülkelerinin gündemine oturdu. Voiceofeurope’da yer alan habere göre, Kürt göçmen, altı ay önce ortadan kaybolan 17 yaşındaki Wilma Andersson’un öldürülmesi ve birçok parçaya bölünerek yok edilmesiyle suçlanıyor. Wilma Anderson’un kafası ise göçmenin evindeki valizde bulundu. Vücudunun bazı parçaları ise henüz bulunamadı.

Wilma Andersson

Wilma Andersson, en son olarak İsveç’in batı kıyısındaki Uddevalla, Wakesborg’da 14 Kasım’da ortadan kayboldu. Adı henüz ögrenilemeyen kürt göçmen ilk olarak 2006 yılında İsveç’e mülteci olarak geldi. Expressen’in raporuna göre, polis Wilma’nın 14 Kasım akşamı öldürüldüğüne inanıyor. Komşular, o sırada kürt göçmenin evinden çığlıklar duyduğunu ifade etti. Bazı sürücüler ise göçmeni yakındaki bir otoyolda gördüklerini ihbar etti. Aynı gece polis, göçmeni durdurarak sorguladı. Polis göçmenin şok geçirdiğini ve kavga ettikten sonra bir treni kaçırdığı için yürüdüğünü söyledi.

Doldurulmuş Hayvanın Yanında Kafası Bulundu

17 yaşındaki Wilma’nın başı, doldurulmuş bir hayvanın yanında, alüminyum folyo ve bantlı şekilde göçmenin dairesinde bir bavulun içinde bulundu.

Göçmen polisin cinayet hakkındaki sorularına sürekli olarak “yorum yok” cevabı vermişti. 22 Kasım’da cinayet şüphesiyle ilk tutuklandığında sürekli olarak masum olduğunu söylemişti.

Göçmenin evinde genç kızın başı bulunurken evde bulunan bıçaklarda Wilma’nın DNA’sı bulundu. Göçmen müfettişlere, bıçakları Wilma’nın annesinden hediye olarak aldığını söyledi. Ayrıca Oturma odasında kan izleri de bulundu.

Seni Parçalara Ayırıcam Diyerek Mesaj Göndermiş

2018 yazında, 23 yaşındaki göçmenin Wilma’ya, onu parçalara ayırmak istediğini söylediği bir kısa mesaj gönderdiği öğrenildi. Bazı tanıklar ikisinin sık sık tartıştığını ve ölümünden önce göçmenin Wilma’ya kötü davrandığını söyledi. Bu olay İsveç’te medyaya yansıyarak insanları ayağa kaldırdı. Ayrıca sosyal medyada olay geniş yer buldu.

Kaynak: https://voiceofeurope.com/2020/05/sweden-migrant-charged-with-murdering-his-girlfriend-and-chopping-her-into-pieces/

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et