İstanbul’da Yapılan Koronavirüs Toplantısına İBB Başkanı İmamoğlu Çağrılmadı!

Pandemi Toplantısına İstanbul Valiliği İBB Başkanı İmamoğlunu Çağırmadı.Bahanesi ise ”ani gelişti” diyerek geçiştirildi.

Koronavirüs Toplantısına İBB Başkanı İmamoğlu Çağrılmadı

İstanbul’da yapılan koronavirüs toplantısına İBB başkanı İmamoğlu çağrılmadı.Gelen tepkiler üzerine Valilik açıklama yapmak zorunda kaldı.Yapılan açıklama çok komik ani gelişti denilerek geçiştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdıklarını açıkladı.

Sağlık bakanının Twetter hesabından yaptığı paylaşımlara çok büyük tepkiler geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantıya davet edilmediği yönündeki paylaşımlarla Koca’ya tepki gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun İmamoğlu’na davet gelip gelmediği konusunda Independent Türkçe’nin sorusu üzerine, “Davet yok” yanıtını verdi.

Valilikten Tuhaf Bahane

Independent Türkçe’nin haberine göre, valilik kaynaklarından ‘Ani gelişti’ bahanesi geldi.

Şöyle Tuhaf Bir Açıklama Geldi.

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu il bazında gerçekleşen pandemi kurulu toplantılarına katılıyor. Ancak bugünkü toplantı ani gelişti. Markar Esayan’ın cenazesinde Vali ve Koca birlikte hastaneye gidiyorlar, ardından da böyle bir toplantı gerçekleşiyor.”

Sağlık bakanı Fahrettin Koca yapılan toplantının ardından yaptığı açıklamada İstanbul’daki vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40 ına Ankara’nın 5 Katına çıktığını açıklamıştı.Test sayımızı artırdık.Sizlerin uyacağı pandemi kurallardan daha kuvvetli silahımız yok Maskenin öneminin artığını söyleyen Koca;’ En çetin mücadeleyi Kalabalıklara karşı vereceğiz’ dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et