İstanbul’da Sağanak Hayatı Felç Etti…!

İstanbul’da sağanak yağış hayatı felç etti. Taksim Meydanı’nda yağmura hazırlıksız yakalananlar duraklara sığındı. İncirli’de ise alt geçidi su bastı, araçlar mahsur kaldı…!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü de sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Uyarıda şöyle denilmişti: Meteoroloji radarlarından alınan verilerin analizine göre İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışın bastırmasının ardından İstanbul’da hayat felç oldu. Araçlar yollarda kaldı

Bakırköy İncirli köprüsü altında içerisinde yolcu olan bir minibüs ve kamyon, biriken yağmur suları nedeniyle mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan yolcuları sırtında taşıdı.

Vatandaşları sudan çıkartan ekipler daha sonra araçları da itfaiye araçlarına bağlayıp çekti.

Olay yerine gelen belediye ekipleri de köprü altında biriken suyu tahliye çalışmalarına başladı.

Bölgesel olarak özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış 40 dakikada m2 35 kg. düştü. Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı.

 

Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oldu. Ekiplerin müdahalesiyle sular tahliye edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre sağanak yağışın saat 15.00’den itibaren İstanbul’u terk edeceği tahmin ediliyor.

Yağış miktarları (kg/40 dk)

Terkos    45

Davutpaşa 40

Eminönü  35

Fatih     35

Beykoz    5

Küçükçekmece 40

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et