İstanbul Üniversitesinden Geri Adım! Alınan Zamları İptal Etti

Birilerinin İntihar Etmesi mi Gerekiyordu?

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımı yaptıktan sonra intihar etmesinin ardından, üniversite geri adım attı. İstanbul Üniversitesi resmi Twitter hesabından ‘Önemli Duyuru’ başlığıyla yaptığı paylaşımda, “Öğrencilerimizin taleplerini değerlendiren Rektörlüğümüz, yemekhane ile alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin yemek hakları için günlerdir devam eden eylemlerinin ardından geri adım attı. Üniversitenin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

ÖNEMLİ DUYURU:

Öğrencilerimizin taleplerini değerlendiren Rektörlüğümüz, yemekhane ile alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.

NELER YAŞANMIŞTI?

3 buçuk liraya yedikleri yemeğin ücreti 18 buçuk liraya çıkarılan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörlüğün bu kararından sonra eylem yaptı. Öğrenciler, zamların geri çekilmemesi durumunda 17 Şubat’ta okulu boykota gideceklerini, zamlar geri çekilmezse yemekhaneden yemek yemeyeceklerini ve yemek yapılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

İstanbul Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 2,75 lira olan öğün ücretini 3,5 liraya çıkarmış, bu yıl da önce kahvaltı öğününü kaldıran sonrasında da günde indirimli 3 öğün yemek hakkını tek öğüne düşüren üniversite yönetimine, öğrenciler karşı çıkmıştı.

“Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımı yapan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli de yaşamına son vermiş, Ünli’nin intiharı büyük tepki çekmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et