IŞİD’in Sözde Türkiye Emiri Planlarla Yakalanıp Tutuklandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in sözde Türkiye emirinin, önemli planlarla yakalanarak tutuklandığını açıkladı. Soylu, yakalanan kişinin Mahmut Özden olduğunu belirtirken, Özden’in daha önce de 3 kez yakalandığı ortaya çıktı.

Süleyman Soylu
Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in ‘Türkiye Emiri’nin yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı. Sosyal medya Twitter’dan açıklama yapan Soylu, “DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı… Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı” ifadelerini kullandı.

İşte O Tweet;

Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Soylu, “IŞİD’in Türkiye Emiri Mahmut Özden’i yakaladık. Onunla irtibatlı teröristler de elimizde” dedi.

3 Kez Yakalandı 3 Kez Serbest Kaldı!

Öte yandan Soylu’nun açıklamasının ardından Özden’in daha önce IŞİD yöneticisi olduğu iddiasıyla 3 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Özden ilk olarak 21 Eylül 2017’de 6 kişiyle gözaltına alınmıştı. O dönemki haberlerde, IŞİD emirleri arasında olduğu öne sürülen Özden’in ‘Yamaçlı Grubu’nu yönettiği ve örgüte kazandırdığı her bir militan için 7 bin dolar aldığı haberlerde yer almıştı.

10 Temmuz 2018’de de Adana’daki operasyonda gözaltına alınan Özden, bu kez ‘IŞİD üyeleri yaralı Suriyelileri de dolandırmış’ başlığıyla gazetelere haber olmuştu.

Suriyelileri Dolandırmıştı!

Mahmut Özden ismi ayrıca 12 Temmuz 2019’da gündeme geldi. Polis ve MİT’in yine Adana’daki operasyonunda, Mahmut Özden 14 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. O dönem, IŞİD’in Adana emiri olduğu iddia edilen Özden ve birlikte hareket ettiği kişilerin esnafı ‘işyerlerinizde saldırırız’ diye korkutup haraca bağladıkları belirtilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et