İran’da Deprem! Van’da 8 Kişi Hayatını Kaybetti!

İran’da ki Deprem Sonucu Van’da 8 Kişi Hayatını Kaybetti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale ilçesindeki köylerde ilk belirlemelere göre, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, enkaz altına kalanların olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İran’da meydana gelen depremin hissedildiği Van’da 21 kişinin yaralandığını açıkladı.

İran’da Deprem! Van’da 8 Kişi Hayatını Kaybetti!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53’te merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi. Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van’da da hissedildi.

İçişleri Bakanı Açıkladı! 8 Kişi Hayatını Kaybetti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale ilçesindeki köylerde ilk belirlemelere göre, 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını, enkaz altına kalanların olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ AFAD İl Müdürlüğü’nde yapılan Çalışma Grupları Değerlendirme Toplantısı’nda bu sabah saatlerinde İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Van’ın Başkale ilçesinin etkilendiğini açıkladı. Bakan Soylu, Başkale ilçesindeki köylerde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza İran’ın Hoy kentindeki meydana gelen depremde karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik. Evlerde özellikle yıkıklar söz konusudur. Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz yola çıktılar. AFAD ekiplerimiz şu anda ilgili köylerde ulaştılar. Aldığımız ilk bilgiler çerçevesinde şu anda enkaz altında olanların olduğu belirtiliyor. 4’ü yetişkin 3’ü de çocuk olmak üzere 8 vatandaşımızı kaybettik. 6’sı Özpınar, 1’i de Güvenlik köyünde. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili sahadan gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı’nda aldığımız bilgi çerçevesinde İran’ın Hoy kenti için herhangi bir yardım talebi İran tarafından yapılmadı.” Mehmet Mucahit CEYLAN-Selim KAYA/ ELAZIĞ,(DHA)

Sağlık Bakanı: 21 Kişi Yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 8 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin, 21 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, yaptığı yazılı açıklamada, İran’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin Van Başkale’de de hasara yol açtığını kaydetti. Bakan Koca, açıklamasında, “Depremden hemen sonra bölgeye 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibimizi sevk ettik. Depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. ANKARA, (DHA)

Van Valisi: Özpınar köyünde 4’ü çocuk, 3’ü yetişkin ve Güvenli köyünde de 1 kişi olmak üzere toplam 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremin yaşandığı Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’nde incelemelerde bulunup, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu.

Vali Bilmez, “Can kaybının yaşanmasına neden olan bir hasar meydana gelmiştir. Az önce AFAD, Jandarma, Çevre Şehircilik Müdürlerimizle birlikte hava yoluyla depremin yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulunduk. En çok can kaybı Özpınar Mahallesi’nde yaşandı. Şu an ordayız. Şu anda köylerde enkaz altında herhangi bir kişinin olmadığı, her 4 köyümüzde de yıkımlar gerçekleşmiştir. Özpınar köyünde 4’ü çocuk, 3’ü yetişkin ve Güvenli köyünde de 1 kişi olmak üzere toplam 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye sevk edilen 18 vatandaşımız mevcuttur. Özellikle bu bölge hayvancılıkla uğraşıyor. Ahırların daha çok zarar gördüğünü tespit ettik. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. 18 yaralımız da hastaneye ulaştırılmıştır. Hepimizi geçmiş olsun, vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağılığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılalara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Köylerimiz elbirliği ile birbirlerine destek olarak yaralarını sarmaya çalışıyorlar” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et