Irak’ta İşler Çığrından Çıktı!

Irak’tan Son Dakika Gelişmeleri

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Başbakan Adil Abdulmehdi’ye erken seçim çağrısında bulundu. Öte yandan Bağdat hükümeti kentte gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.

son dakika
son dakika

Sadr, ayrıca Başbakan Abdulmehdi’ye ülkeyi uluslararası toplumun gözetiminde erken seçime götürmeye çağırdı.

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Sadr, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, gösterilerin devam etmesi gerektiğini belirterek, güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahalesini de kınadı. Açıklamasında, protestoculara seslenen Şii lider, “Gösterinize devam edin, meclis oturumunda yolsuzluk yapanların cezalandırılması ele alınmadı.” ifadelerini kullandı.

Irak’ın başkenti Bağdat başta olmak üzere güney illerinde de 3 gündür devam eden protesto gösterilerini dindirmeye çalışan hükümet, gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bağdat Operasyonlar Komutanı Kays Mahmadavi tarafından yapılan açıklamada bugün saat 00.00’dan sabaha kadar kentte sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirterek, yasağın göstericiler arasına provokatör sızdığı bilgisi üzerine alındığını ve amaçlarının protestocuları korumak olduğunu söyledi.

Bağdat’tan önce Kerbela kentinde de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et