İnternet Üzerinden Çocuk Ticareti Yapılıyor İddiası!

Dünya ve Türkiye internet üzerinden çeşitli adlandırmalar, bedenler ve ölçüler üzerinden şifreli bir biçimde çocuk satışı yapıldığı iddiası ile şok oldu.

Amerika Birleşik Devletlerinde Wayfair adlı bir firmanın inanılmaz miktarlarda yüksek fiyatlara ürünleri satışa sunması dikkat çekti. Sonrasında bu ürünlerin isimlerinin kaybolan çocuklarla eşleştiği iddiası ortaya çıktı. Kaybolan bir çocuğun adı bir dolap, halı, yada oyuncak ismi olarak yazılarak zengin pedofililere çocuk satışı yapıldığı iddia edildi. Bu durum üzerine Türkiye’de de bazı Trendyol ve N11 gibi e-ticaret ve satış siteleri incelendi. Trendyol ve N11 adlı e-ticaret siteleri üzerinden 160 Bin Liraya kadar çıkan çocuk kıyafetleri, oyuncak, kitap, kitaplık, ayakkabı ve halı olmak üzere birçok kategoride benzer ilanların bulunması şok etti. Herkesin şüpheye düştüğü ve aksi görüşlerinde bulunduğu ürünlerde çocuk beden ölçülerinin yer alması da ayrıca dikkat çekti. Kendilerini savunan firmalar, bu ürünlerin hiç satılmadığını ve sıralamada öne çıkmak veya da sistem hatası olduğunu söylediler.

Web Sitelerinin Ekran Görüntüleri ise Şöyle;

Sosyal Medyadan Tepki Çığ Gibi Büyüyor…

https://twitter.com/Tiskinni_yorum/status/1282414710219046912

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et