Sivilce Patlatılmalı Mı? İltihaplı Sivilceler İçin Ne Yapmalı?

İltihaplı, Kızarık ve Büyük Sivilceler Patlatılmalı Mı? Beyaz Sivilce Neden Çıkar? Patlatılmalı Mı? Sivilce Nasıl Kurutulur? Geçmeyen Sivilcelere Ne Yapılmalı?

İltihaplı sivilceler, kızarık sivilceler, büyük sivilceler ve baş vermemiş sivilceler… Vücudunuzun hemen hemen her bölgesinde çıkabilen sivilceler genellikle yüzde çıksa da bir çok insanda kolda, bacakta ve genital bölgede de çıkmaktadır. Peki bu sivilcelere ne yapmalıyız?. Sivilce Patlatılmalı Mı?, Nasıl Kurutulur? Ne Tür Kremler Sivilceye İyi Gelir? ve Tabi ki sivilce Neden Çıkar? tüm bu soruları kısaca ve oldukça net bir şekilde cevaplandıracağız.

Sivilceler patlatılmalı mı, sivilce nasıl kurutulur, büyük sivilceler
Sivilceler patlatılmalı mı, sivilce nasıl kurutulur, büyük sivilceler

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilce, İngilizce adıyla “Acne” yada “akne” olarak da bilinmektedir. Çoğu insan sivilcenin ergenlik yada blue çağı olarak değerlendirilen genç yaşlarda çıkan bir şey olduğunu sansa da durum böyle değildir. Sivilce her yaşta çıkabilen ve genel vücudun bir veya birden fazla etmene gösterdiği tepkidir.

Sivilce Neden Çıkar, Sivilce
Sivilce Neden Çıkar, Sivilce

Patlatılmalı Mı?

Uzmanlar genellikle sivilcenin patlatılmaması gerektiğini söylerler nedeni ise insan elinde ki mikrobun kana karışmasıdır. Öte yandan sivilcenin sıkıldığı bölgede iz kalabilmektedir. Bu nedenle sivilce patlamayarak kurumak yerine daha da büyüyerek sancılı ve acılı bir sürece doğru ilerleyebilmektedir. Bunlar sivilcenin patlatılma riskleri arasında yer alır. Fakat eminiz ki siz sivilcenizi patlatmakta kararlısınız. Bunun için ise uzmanlar alkol ile yıkanmış bir iğne aracılığıyla canınızı yakmayacak şekilde ölü deriyi boylu boyuna delerek patlatmanızı öneriyor.

Sivilce Patlatılmalı mı, sivilceler, sivilce
Sivilce Patlatılmalı mı, sivilceler, sivilce

Sivilce Nasıl Kurutulur? Tedavisi Nasıl Olur? Nasıl Geçer?

Sivilceler öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi bazı nedenler olmadan durdurk yere çıkmazlar. Beslenme düzeni, Hormonal düzen ve psikolojik etmenler sivilcelerin oluşmasını sağlarlar. Tabi ki tedavi için bir doktora yani dermatoloji bölümüne başvurarak doktorunuza muayene olun. Doktorunuz size anti-bioytikli krem ve antibiyotik tedavisi uygulayabileceği gibi başka testlerle de sorunun kaynağını tespit ederek size en uygun tedaviyi sağlayacaktır.

Sivilce Maskeleri ve Sivilce Kremleri

Bir üst başlıkta bahsettiğimiz gibi sivilceler bir sebepten dolayı çıkarlar. Bu sebeplerin başında da hormonal dengesizlikler yer alır eğer bu dengesizlik tedavi edilmezse sivilce maskesi yada sivilce kremleri de kalıcı sonuç sağlamaz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et