İBB’nin Kadın Şoförleri Bugün Göreve Başladı!

Ekrem İmamoğlu Talimat Vermişti! 9 Kadın Otobüs Şoförü Bugün Göreve Başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu otobüslerde kadın şoförlerin görev yapması yönünde karar almıştı. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği sınavları geçen, eğitimlerde başarılı olan kadın şoförlerden 9’u hat eğitimlerinin ardından bugün göreve başladı.

Kadın Otobüs Şoförleri, İETT, İBB,

9 Kadın Otobüs Şoförü İstanbul Yollarında!

Kadın şoför adaylarına otobüs sürüşlerinin, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarının geliştirilmesi amacıyla 3 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Programda aday şoför oryantasyon eğitim programı, araç tanıtım eğitimi,yangın ve genel güvenlik eğitimi, simülatörlü sürüş eğitimi, güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimi, sertifikalı temel ilkyardım eğitimi, uygulamalı hat eğitimi verildi. Adaylar usta şoför değerlendirme programlarına da tabi tutuldu. Tüm eğitimlerde başarılı olan 9 kadın şoför, İstanbul yollarında direksiyon başına geçmeye hak kazandı. Kadın şoför sayısının artması yönünde çalışmalar sürdüğü belirtildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et