Hüseyin Avni Çoş Öldü! 10 Kasım’da Vatandaşa Küfür Etmişti!

2015-2017 arasında Sakarya Valiliği görevinde bulunduktan sonra merkeze çekilen Hüseyin Avni Coş, vefat etti. Coş, 10 Kasım töreninde kendisini protesto edenlere “gavat” diyerek hakaret etmişti.

Hüseyin Avni Çoş Öldü, 10 Kasım Törenlerinde Vatandaşa Küfür Etmesi ile Tanınıyordu
Hüseyin Avni Çoş Öldü, 10 Kasım Törenlerinde Vatandaşa Küfür Etmesi ile Tanınıyordu

Hüseyin Avni Coş, bugün İstanbul İstinye’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede vefat etti. 2017 yılında merkeze alınan ve İstanbul İstinye’de yaşayan 59 yaşındaki Coş, akşam saat 22.00 sıralarında evine giderken fenalaştı. Korumaları tarafından İstinye’de özel bir hastaneye getirilen Coş burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

10 Kasım Törenlerinde Vatandaşa Küfür Etmişti!

Adana‘da 10 Kasım törenleri sırasında yaşanan arbede sonucu Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar atılmış, Vali Coş ise aracından çıkarak korumalarına ‘Allah belanı versin diyen o gavatı al’ emri vermişti. Vali Coş önce ‘kavas’ dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını fark ettiğini belirterek, “İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir” demişti. Hüseyin Avni Coş, Adana’da Suriye’ye silah taşıyan MİT tırlarının yakalandığı dönemde vali olarak görev yapan isimdi. Coş, 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınan askerlere hakaretleriyle de akıllarda kalmıştı.

Hüseyin Avni Coş Kimdir?

1959 yılında Isparta’da doğan Coş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İktisat ve Maliye Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1982 yılında Antalya Maiyet Memuru olarak Mülki İdare  Amirliğine başladı. Kaymakamlık stajı esnasında Burdur’un Bucak ilçesinde Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. Birçok ilde kaymakamlık yapan Coş, 1995 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Coş, AK Parti’nin iktidara gelmesinin ardından ilk olarak Aksaray valiliği görevine atandı. Daha sonra sırasıyla Kırklareli, Aydın, Adana ve Sakarya illerinde valilik yaptı. Coş, 2017 yılında merkeze çekildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et