Hülya Koçyigit’in Damadına Kötü Haber!

Hülya Koçyiğit’in Damadının Aldığı İhale Fes Edildi

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi tarafından 2018 yılında 28 yıllığına kiralanan Konyaaltı Sahili’nde bugüne kadar 15 milyon TL’nin üzerinde kamu zararının tespit edilmesi üzerine ilgili ihale ve sözleşmeyi iptal etti.

Hülya Koçyiğit
Hülya Koçyiğit

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili için yarışmayla belirlenen projenin yap-işlet-devret modeliyle ihale yapılmasına yönelik meclis kararı olmasına karşın; Antalya Büyükşehir Belediyesi bu karara uymadan söz konusu projeyi 2018 yılında 254 milyon TL tutara kendi inşa ettirdi. İnşaatın ardından sahil 3 bölge üzerinden kira ve işletme ihalesine çıkıldı.

İhale Damada Gitmişti!

Söz konusu ihale Konyaaltı Sahili Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik AŞ ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası iş ortaklığına “8 artı 10 artı 10 yıl” olmak üzere toplam 28 yıllığına verildi. İhaleyi söz konusu firmanın büfe, yiyecek-içecek ve alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyerek tamamını alt firmalara kiraladığı belirlendi. Ancak ihale edilen alanlardaki temizlik, güvenlik, bakım, peyzaj gibi tüm giderler ise belediye tarafından karşılandı. Konyaaltı Sahili’nin proje inşası ve kiralanmasıyla ilgili yapılan denetimlerde yap-işlet-devret modeliyle yapılmasına yönelik meclis kararına karşın sahilin yapımı için harcadığı 254 milyon TL’nin yanı sıra bugüne kadar 15 milyon 16 bin 116 TL tutarında zarar edildiği belirlendi. Söz konusu firmanın hiç yatırım bedeli ödemeden yalnızca alt kiracalardan kira topladığı, belediyenin giderleriyle birlikte geri zararın daha da artacağı değerlendirildi. Bu kapsamda söz konusu kira sözleşmesi ve ihale iptal edildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et