Hindistan Yıldırımlar 83 Kişinin Canını Aldı!

Hindistan’da yoğun yağışlar sırasında düşen yıldırımlar 83 kişinin ölümüne sebep oldu. 10 kişinin de yaralandığı yıldırım düşme olaylarının çiftliklerde çalışan insanları etkilediği öğrenildi.

Yıldırım
Yıldırım

Yıldırım düşme olaylarına ilişkin açıklama yapan, Hükümet yetkilisi Upendra Pal, yaptığı açıklamada, Hindistan’ın Bihar eyaletinin çeşitli kesimlerine yıldırım düştüğünü söyledi. Yıldırım isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 83 kişiden 13’ünün Gopalganj bölgesindeki çiftliklerde çalışanlar olduğunu bildiren Pal, diğer kişilerin ise eyaletin farklı bölgelerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Yaralanan 10 Kişinin Tedavisi Sürüyor

Hükümet yetkilisi Upendra Pal, yaralanan 10 kişinin hastanede tedavisinin devam ettiğini ifade etti. Bihar eyaletinde, Temmuz 2019’da şiddetli yağışlar sırasında düşen yıldırımlar 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.  Güney Asya’da haziran ile eylül arasında etkili olan muson yağışları, her yıl büyük çaplı doğal afet ve kazalara yol açıyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et