Hatay Valiliği Yangınlar Sabotaj Olabilir!

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerinin kırsal mahallelerinin etrafını saran yangın yerleşim yerlerine tekrar sıçradı. Hatay Valiliği ise basın açıklamasında yangınların sabotaj olma ihtimali üzerinde durdu.

Hatay Yanıyor
Hatay Yanıyor

Hatay’da yangınlar tekrar başladı. Yangının çıktığı alandan yerleşim yerlerine doğru yayılmasının ardından yanlarına çocuklarını da alan aileler, bölgeden kaçarak alevlerden uzaklaştı. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Valiliğinden Sabotaj Olabilir Açıklaması

Hatay Valiliği yaptığı açıklamada, “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan Açıklama!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’tan organize bir sabotaj çıkışı geldi. Dünden bu yana birbirinden bağımsız birçok noktada yangınlar yaşandığını hatırlatan Savaş, sabotaj üzerinde durduğunu belirtti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et