Hangi Burç Öfkesini Nasıl Gösterir?

Öfke, tüm duygular içinde en yıkıcı olanıdır. Doğal bir duygu dahi olsa sonuçları bazen sizin istemediğiniz gibi olabilir. Burçlara göre insanların sinirlendiklerinde nasıl tepki verdiğini derledik.

Koç: Ateş grubu olduklarından çok çabuk öfkelenirler. Öfkeleri de oldukça yıkıcı olur. Bağırıp çağırılar, yıkıp dökme eğilimi gösterebilirler. Kızgınlıkları da öyle kolay kolay geçmez.

Boğa: Genel olarak ağırkanlı ve sakin bir yapıları vardır. Onları kızdırmak için gerçekten rahatlarını bozacak, damarına basacak bir şey yapmış olmanız gerekir. Eğer kızdılarsa öfkeleri bir volkan patlamasına benzer. Lavları ortalığı kasıp kavurur. Sakinleştikten sonra her şey daha güzel olsun istiyorsanız size söylediklerini dikkatlice dinleyin. Yoksa bir daha Boğa’nın yanına bile yanaşamazsınız.

İkizler: Öfkelendiğinde nasıl tepki vereceğini kolayca kestiremeyeceğiniz bir burç ile karşı karşıyasınız. Öyle ki öfkelendiği şey bile günden güne değişiklik gösterebilir. Lakin sinirlendiğinde kırıp dökmek, bağırıp çağırmak yerine silah olarak kelimelerini kullanır. Öyle sözler eder ki kalbiniz yapıştırsanız bir daha bile eskisi gibi olmayacaktır. Konuşma konusunda çok başarılı olmaları onları sözcüklerin efendisi yapar.

Yengeç: Genellikle sevecen ve anaç olarak kabul edilen bu burcun da öfkelendiğinde verdiği tepkiler kırıcı ve yıkıcı olmayacaktır. Pasif agresif kelimesinin sözlükteki karşılığı olabilirler. Öfkelendiklerinde genellikle trip atar, ya da iğneleyici sözler söyler lakin eğer bunları da anlamazsanız bir öke nöbeti geçirip ağlama krizleri yaşayabilir.

Aslan: Çabuk parlayıp çabuk sönenlerin başını çeker Aslan burcu. Size öfkelenirse söylemediğini bırakmaz. Kükremek nedir o an öğrenebilirsiniz. Öfkesini de büyük bir gösteriye çevirmek konusunda oldukça başarılı olacaktır. Yeterince dikkat çektiğindeyse de hiçbir şey olmamış gibi “Çay içsek mi?” diye geri dönebilir.

Başak: Öfke kelimesi başak burcunun lugatında yok gibidir. Onu öfkelendirmek çok zordur. Her şeyi mantık çerçevesinde çözmeye çalışır. Öfkelenseler bile bu öfkelerini göstermek istemezler. Bu nedenle pasif agresif tavırlar sergileyebilirler.

Terazi: Dengenin ve uyumun burcu olsa da zaman zaman Terazi de kantarın topuzunu kaçırabilir. Kavga etmekten ve gerginlikten pek hoşlanmaz lakin öfkelenince içinden başka biri çıkar. Genellikle öfkesini karşısındakine yansıtmak istemez ve eğer tepki veriyorsa hemen o ortamdan uzaklaşır.

Akrep: Çok öfkelense bile Akrep burcu harekete geçme konusunda acele etmez. Önce öfkesini kontrol altında tutar ve ne yapacaklarını detaylı olarak planlarlar. Eğer sinirden kuduran bir Akrep görüyorsanız bu işin çok daha öncelere dayandığını bilmeniz gerekir. Eğer sinirli bir Akrep burcunun çevresindeyseniz onu bir süre kendiyle başbaşa bırakmanızı tavsiye ederiz zira zehrinin tadına bakmak istemeyeceğinizden eminiz.

Yay: Zor öfkelenen bir burç olmasının yanı sıra genellikle sorunları çözme konusunda oldukça başarılıdırlar. Lakin bir Yay burcunu öfkeli görüyorsanız hiç arkanıza bakmadan kaçınız. Hemen! Öfkeleri oldukça yıkıcı ve yıpratıcı olur. Çünkü işler bir kere mantık çerçevesinden çıkmıştır. Yeniden mantıklı bir hale dönmesi ise hayli zaman alacaktır.

Oğlak: Çoğu zaman oldukça uyumlu bir yapıya sahiptirler. Öfkelerini ulu orta açığa sermez gizlice içlerinde yaşarlar çünkü ciddi imaj kaygıları vardır. Size öfkelendiğini size soğuk davranmasında, pas vermemesinden anlayabilirsiniz. Ortalığı kasıp kavurmazlar belki ama onun için artık yokmuşsunuz gibi davranması oldukça can sıkıcı bir durum olacaktır.

Kova: Sinirlenen değil sinirlendiren kişi olmayı tercih edecektir. Göze göz, dişe diş bir tavır sergiler. Eğer size öfkelendiyse sizi çileden çıkarana kadar uğraşıp başardığında ise bir çırpıda sizden uzaklaşacak ve sizi öfkenizle başbaşa bırakacaktır. Öfke kontrolünü en başarılı yapan burçlardandır.

Balık: Duygularını sonuna kadar yaşamak balık burcunun bir laneti gibidir. Mutluluk, heyecan, üzüntü ve öfke hepsini dibine kadar yaşar hepsinde en yüksek tepkileri verir. Hepsine verdiği tepki ise aynıdır; ağlamak. Mutlu olsa da hüzünlense de sinirlense de önce göz yaşları dökülür Balık burcunun. Bu nedenle bazen karşısındaki insan ne tepki vereceğini şaşırabilir. Lakin öfkelense de karşısındakini kırmamaya ve üzmemeye özen gösterir. Öyle de naiftir işte. (HT)

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et