Haluk Bilginer’in Atatürk’le İlgili Sözleri Çarpıtılmış!

Haluk Bilginer’in “90 Yıldır Atatürk’e Tapınmakla Meşgulüz Sözleri” Çarpıtılmış

Geçtiğimiz Haftalarda EMMY Ödülü alarak Türkiye’nin göğsünü kabartan Haluk Bilginer ile ilgili “Atatürkle tapınmakla Meşgulüz” başlığı ile Atatürk’ü kötüleyen sözler söylediği ima edilen Haluk Bilginer sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Haluk Bilginer ile yapılan röportajın bahsedilen bölümü ise şöyle;

Haluk Bilginer'in Atatürk İle İlgili Sözleri
Haluk Bilginer’in Atatürk İle İlgili Sözleri

“91 yıldır adapte olamamışız. 91 yıldır güce tapıyoruz. Biz gücü çok severiz. Kendini güçlü gösteren herkese tapınırız. Bizim babalarımız da öyledir çünkü de ondan. Evde bir güç isteriz hep. Baba sendromudur o. Bir laf vardır çok severim; erkekler babaları öldükten sonra büyür.”

Kim o baba?

– Ooooh ohoho… Oto-sansürlettirmeyin beni. Türkiye’nin babası. 90 yıldır bir tane.

Yani, içimizdeki Atatürk’ü mü öldürmemiz lazım?

– Atatürk’ü öldürmeyeceğiz. Atatürk’ü olduğu gibi anlamaya çalıştığımız zaman onu daha iyi analiz edebileceğiz. Atatürk’ü insan olarak anlayabileceğiz. İkon olmaktan çıkarıp, insan olarak anlamak gerekiyor. 90 yıldır sadece tapınmakla meşgulüz.

Ak Parti döneminde de böyle mi devam etti sizce?

– E etmek zorunda çünkü aykırı olur tersi. Statükoyu bozarsanız iktidara da gelemezsiniz. Status quo! Bunu sadece Atatürk diye de geçiştiremeyiz. Bu, tamamıyla bir algı ve yaşama hali. Yaşama tutunma hali. Başka türlü tutunamıyoruz, bize hep bir baba lazım. Babasız olmuyor. Biz babalarımızı öldüremedik..

Haluk Bilginer Röportajı

Bu sözler iktidara yakın medya kanalları tarafından çarpıtılarak Haluk Bilginer’in Atatürk ile ilgili kötüleyici sözler söylediği imasıyla paylaşılmıştı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et