Halil Ünver Kimdir ?

Türkiye’nin İlk Lisanslı Pilotuydu…!

Kötü hava koşulları sebebiyle denizin ortasına düşen helikopterde olan Türkiye’nin ilk lisanslı pilotu Halil İbrahim Ünver hayatını kaybetti. Peki, Halil İbrahim Ünver kimdir?

1950 İstanbul doğumlu olan Ünver, yükseköğrenimini Almanya’da Ulmer Teknik Yüksek Okulunda tamamlamış olup, Ünver Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

halil ünver kimdir
halil ünver kimdir

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne göre icrada bulunmayan üye olan Ünver, bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği görev esas itibariyle yukarıda yer aldığı gibi olup, halen Otokar’ın Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktaydı.

TÜRKİYE’NİN İLK LİSANSLI HELİKOPTER PİLOTU

Ünver’in Türkiye’nin lisanslı ilk helikopter pilotu olduğu da biliniyor.

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye’de kurs görüp lisans alan ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

“Şu anda bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye’nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere imkan sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dışında da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. Bir de Türkiye’de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği çok yoğun oluyor.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et