Halis Karataş, Bold Pilot ve Begüm Atman Karataş’ın Hikayesi!

Bu yazı Halis Karataş, Begüm Atman Karataş ve Bold Pilot isimli atın hikayesini anlatır. “Bizim İçin Şampiyon” adlı filmin yayınlanması ile beraber jokey Halis Karataş, ünlü at Bold Pilot ve Begüm Atman Karataş merak edilmeye başlandı. Netflix üzerinden yayınlanan filmde 1990’lı yıllara uzanan gerçek bir “şampiyonluk” hikayesi anlatılıyor.

Bold Pilot, Halil Karataş

Halil Karataş Kimdir? Begüm Atman Karataş Kimdir? Bold Pilot Nasıl Şampiyon Oldu?

Jokey Halis Karataş Sivas’ın Gürün ilçesinde 2 Ekim 1972 yılında dünyaya geldi. Ağabeyi gibi jokey olmak isteyen Halis Karataş, çocukluk yıllarından itibaren kendini geliştirmeye çabaladı. Babası seyis olan Halis Karataş, daha 15 yaşındayken İstanbul’a gelerek jokeylik yapmaya başladı. Karataş’ın kaderini belirleyen olay ise eski TJK (Türkiye Jokey Kulübü) başkanı Özdemir Atman ile tanışması oldu. Özdemir Atman ile tanışan Halis Karataş, Atman’a ait “Bold Pilot” isimli atı hem eğitti, hemde antrenörlüğünü yaptı. Aynı zamanda “Bold Pilot” isimli atla yakından ilgilenen Begüm Atman ile tanıştı. İlk görüşmelerinde birbirinden hoşlanan Halis Karataş ve Begüm Atman birlikte hem yarışları kazanmaya hemde Begüm Atman’ın kanser hastalığını yenmeye çalıştılar.

Halil-Karataş-Begüm-Atman-Karataş-Şampiyonluk
Halil Karataş, Begüm Atman Karataş, Şampiyonluk

Şampiyonluk bir gün kaybedeceğini bilerek koşmaktır diyen çift hem hastalıkta hem de hipodromda başarı üzerine başarı elde ettiler. 2004 yılında Halis Karataş ile Begüm Atman Karataş evlendi. Bu evlilikten önce 2006 yılında Azra ve daha sonra Özdemir adlı iki çocukları oldu.

Halil Karataş, Begüm Atman Karataş, Azra Karataş, Özdemir Karataş

Jokey Halis Karataş ve Bold Pilot’un Başarıları

Jokey Halis Karataş ve Bold Pilot isimli at Türkiye rekorlarını halen elinde bulunduruyor. Karataş, 20 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan 7 yarışın tümünü kazanarak Türkiye rekoru kırmış, dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori’ye ortak olmuştur. Halis Karataş yarış severler tarafından kullanılan bir diğer adı ile Sihirbaz 6 Ağuston 2016’ya kadar bindiği 21028 at ile 5740 birincilik kazandı.

Bold Pilot ve Halil Karataş

Halil Karataş, 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu yaşarken, Özdemir Atman’ın sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak günümüzde halen kırılamamış bir rekor kırmıştır. Başarılı Jokey ve atı Bold Pilot o yıllarda tüm Türkiye taranfından tanınmıştır. Hatta 1993 doğumlu Bold Pilot eski bir şampiyon olarak İstanbul Veliefendi hipodromunda 2013 yılında son kez seyircilerle buluşmuştur.

Begüm Atman Karataş’ın Hastalığı ve Bold Pilot’ın Ölümü

Begüm Atman Karataş hayatı boyunca birçok kez kansere karşı mücadele verirken, evlendikten 5 yıl sonra tekrar kansere yakalandı. Begüm Atman Karataş, zorlu kemoterapi süreçlerinden geçerken, hastalığı ile 5 yıl daha savaştı. 2014 yılında Begüm Atman Karataş henüz 48 yaşındayken meme kanseri nedeniyle vefat etti. Şampiyon at Bold Pilot ise 2015 yolında öldü.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et