Haldun Boysan Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Öldü? Tombalacı Mehmet

dizisinde karakteri ile tüm tarafından tanınan hayatını kaybetti. Kaldığı otelde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haldun Boysan, Gemide ve Kurtlar Vadisi, Tombalacı Mehmet
, ve ,

Haldun Boysan, “Maria ile Mustafa” adlı dizinin çekimleri için Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gitmişti. 62 yaşındaki oyuncu Haldun Boysan, kaldığı otelde kalp krizi geçirdi. Haldun Boysan’ın ölümü dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu. Öte yandan insanlar Haldun Boysan ? ? ve Neden Öldü? gibi sorularla Haldun Boysan’ı araştırmaya başladı. Haldun Boysan, “Tombalacı Mehmet” olarak bilinen dizi karakteri ile Kurtlar Vadisi dizisinde tanınmıştı. Ayrıca Haldun Boysan, isimli filmde de oldukça çarpıcı bir karakter olan “Kamil” karakterini canlandırmıştı.

Haldun Boysan ? ? ve Neden Öldü?

Haldun Boysan, oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. 6 Temmuz 1958 tarihinde ’da dünyaya gelen Haldun Boysan, ilk öğrenimini TED Kolejinde tamamladıktan sonra sahne sanatlarına yönelmiştir. Üniversite hayatına Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi bölümüne girerek başlayan Haldun Boysan, Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosunda görev yapmıştır.

Çok sayıda yabancı filmde sesini tanıdığımız ve oyunculuk dışında çok sayıda yerli ve yabancı dizi karakterini seslendiren Haldun Boysan, hem İngilizce hemde Türkçe sayısız bir çok seslendirme yapmıştır. Gemide filminde ki rolü ile en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Haldun Boysan, ayrıca Beşiktaş taraftarları arasında da bilinen bir isim olmuştur. Beşiktaş taraftarı olan Haldun Boysan, Beşiktaş’ın tüm maçlarına gitmesi ve üzerinde sıkça görülen Beşiktaş forması ile de tanınmıştır.

Haldun Boysan Neden Öldü?

Haldun Boysan, henüz 62 yaşında iken bir dizinin çekimleri gittiği Nevşehir’de kaldığı otelde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir.

Haldun Boysan Filmografisi

  • Kara Melek (1996) – Cevdet Yaman
  • Gemide (1998)
  • Çılgın Bediş (1998) – Partal
  • Aşkın Dağlarda Gezer (1999)
  • Oyuncak Hikayesi 2 (1999)
  • Merdoğlu (2000)
  • Nisan Yağmuru (2000)
  • Vasiyet (2001)
  • Gülbeyaz (2002-2003) – Ali Kemal
  • Karaoğlan (dizi) (2002) – Cemşit
  • Hürrem Sultan (dizi) (2003) – Firuz Ağa
  • Kurtlar Vadisi (2003-2004) – Tombalacı Mehmet Çolak
  • Esir Şehrin Gözyaşları (2003)
  • Brindar (2004)
  • Aynalar (2004)
  • Görünmez Adam (2004)
  • Bir Aşk Hikayesi (2004) (2004)
  • Kısmet (2005) – Hüseyin
  • Asla Unutma (2005) – Nedim
  • Zaman Tüneli (2005)
  • Silahların Gölgesinde (2005)
  • Cennet Mahallesi (2005) – Jilet Abbas
  • Gen (film) (2006)
  • Köprü (2006) – Hüdai
  • Meçhule Gidenler (2006) – Organ Mafyası
  • Taşa Yazılan Aşk (2006)
  • Hayat Türküsü (2006)
  • Camgöz – Kan ve Vanilya (2007) Kara Cemal
  • Dağlar Delisi (2007)
  • Kara Güneş (2007)
  • Canım Ailem (2008)
  • Beni Unutma (2008)
  • Servet Avcısı (2008)
  • Hesaplaşma (2009)
  • Kapalıçarşı (dizi) (2009)
  • Abimm (2009)
  • Sensiz Yaşayamam (2010)
  • Çakıl Taşları (2010)
  • Canan (dizi) (2011) – Orhan
  • Firar (dizi) (2011)
  • Esir Şehrin Gözyaşları – Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi (2012)
  • Merhamet (dizi) (2013) – Necati
  • Zeytin Tepesi (2014)
  • Sesli Güldüm (2014)
  • Otel Divane (2014) – Vedat
  • Gülcemal (2014) – Affan
  • Ulan İstanbul (2014) – Haldun (Konuk oyuncu)
  • O’nun Hikayesi (2015) – Zeynep’in abisi
  • Bahtiyar Ölmez (2017)
  • Ege’nin Hamsisi (2018-2019) Eşref Üzüm
  • Akıllara Seza (2019)
  • Alef (dizi) (2020) – Nejat
  • Maria ile Mustafa (2020)

Bir Şeyler Yazın...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized with PageSpeed Ninja