Hakan Günday Kimdir? Kaç Yaşında? Kitapları…

Hakan Günday Kimdir? Hakan Günday Nereli? Senaryosunu Yazdığı Film ve Diziler

Roman ve senaryo yazarı Hakan Günday, son dönemlerde popüler olan film ve dizilerin senaryosunda adının geçmesi ile oldukça popüler bir isim haline geldi. Örneğin, Şahsiyet Dizisi ve Müslüm Filmi tabi Daha adlı kendi romanından uyarlanan filmini de es geçmemek lazım.

Hakan Günday Kimdir ? Hakan Günday Kitapları ve Senaryosunu Yazdığı Filmler Diziler

O zaman bu kısa bilgilerden sonra Hakan Günday Kimdir ? Hakan Günday Nereli ? Hakan Günay Kaç Yaşında ? Senaryosunu yazdığı dizi ve filmler hangileri ? Hakan Günday’ın eğitim hayatı ve merak ettiğiniz bir çok şeyi bulacaağınız yazımıza devam edelim.

Hakan Günday Kimdir? Hakan Günday Nereli? Hakan Günay Kaç Yaşında? ve Eğitim Hayatı

Roman ve senaryo yazarı Hakan Günday, Yunanistan’a bağlı Rodos adasında dünyaya gelmiştir. İlk öğretimini Brüksel’de tamamlayan Hakan Günday, 29 Mayıs 1976 yılında doğmuştur ve ikizler burcudur. Ahmet Hamdi Tanpınar, Céline, Elias Canetti, Herman Hesse, Harry Mulisch, Yahya Kemal Beyatlı, Rıfat Ilgaz kitaplarıyla büyüdüğü söylenen Günday, Ankara’daki Tevfik Fikret Lisesi’ni bitirmiştir.

Hakan Günday Kimdir ? Hakan Günday Nereli ? Hakan Günay Kaç Yaşında ? ve Eğitim Hayatı – Hakan Günday Biyografi

Daha sonra lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümünde üniversite eğitimine başladı. Ertesi yıl Universite Libre de Bruxelles’in siyasal bilimler bölümüne geçti. Öğrenimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde devam etmiştir.

Hakan Günday

Hakan Günday’ın Ödülleri

İlk romanı Kinyas ve Kayra’yla (2000) edebiyat çevrelerinin ilgiyle izlediği ve kendi okur kitlesini yaratan bir yazar olan Günday, Istanbul Dot’da tiyatro oyun yazarı olarak görev yapmaktadır. İlk oyunu olan Malafa, 2010 yılında 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gösterime girmiştir.

Hakan Günday Hayatı ve Kitapları

Hakan Günday, eski milletvekillerinden Faik Günday’ın torunudur. 26 Kasım 2014 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen törende 2014 yılı Türk-Fransız Edebiyat Ödülünü almıştır. Yeraltına meyyal dili, insanı yorumlama biçimi ve kışkırtıcı cümleleri ile kendine has bir edebiyat yazarıdır. “Kaybedenlerin romancısı” denilebilecek bir tarzı vardır ve ele aldığı dünyayı layıkıyla anlatmasıyla eleştirmenlerin ve okurun dikkatini çekmiştir.

Hakan Günday’ın Romanları – Kitapları

Hakan Günday Kitapları – Romanları
  • Kinyas ve Kayra (2000)
  • Zargana (2002)
  • Piç (2003)
  • Malafa (2005)
  • Azil (2007)
  • Ziyan (2009)
  • Az (2011)
  • Daha (2013)

Hakan Günday’ın Senaryosunu Yazdığı Dizi ve Filmler

TV Dizisi Şahsiyet – Senaryo – 2018

şahsiyet tv dizisi puhu tv
şahsiyet tv dizisi puhu tv

Müslüm Filmi – Senaryo – 2018

Müslüm Filmi

Daha Filmi – Roman Uyarlaması – Eser Sahibi – 2017
Hakan Günday’ın Daha adlı romanından uyarlamadır. Siz bu cümleyi okurken, bir yerlerde insanlar, ülkelerindeki savaş, açlık ve yoksulluktan kaçmak için sonu zifiri karanlık bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. Ancak bu hikâye o kaçak göçmenlerle değil, onları kaçıranlardan biriyle ilgili. Adı Gazâ. Türkiyenin Ege kıyısında babası ile yaşayan bir çocuk. Babası bir insan kaçakçısı, Gazâ da onun çırağı. Henüz 14 yaşında. Yani, hayata ve insana dair, öğrenmemesi gereken ne varsa, hepsini öğrenecek yaşta. 

Hakan Günday’ın İlk Romanı Kinyas ve Kayra

“Hakan Günday’ın ilk romanı Kinyas ve Kayra, iki Türk gencinin Afrika’dan Amerika’ya, oradan Türkiye’ye uzanan ve pek de akıl almayan serüvenlerini sert bir dille anlatıyordu. İkinci romanı Zargana da altı yüz sayfaya yaklaşan ilk romanı kadar sert, ancak bu kez sayfa sayısında oldukça indirim yapmış yazar. Yine başka bir ülkedeyiz ve yine bize pek yakın gelmeyecek türden bir hayata tanık oluyoruz; Zargana adlı bir adamın olağandışı hayatından uzunca bir kesit sunuyor Günday.

Hakan Günday Kinyas ve Kayra

Hikâye Berlin’de başlayıp Berlin’de sonlanırken, okuyucuyu Berlin sokaklarının yırtıcı gecelerinde dolaştırıyor, arka mahallelerdeki acımasız hayat mücadelesini sergiliyor… Evlatlık alındığını fark ettiğinde evden kaçan Zargana’nın bu sokaklarda yitirdiği çocukluk ve gençlik yıllarını yeniden yaşamak, belki de yeniden kurgulamak için düzenlediği bir oyundayız. Hayatı bir oyun gibi algılayan, esrarengiz ve ‘cool’ bir adam Zargana. O, toplumsal hayatın dışında, insanlara yabancı biri. Kendisinin insan, hayvan ve bitki türlerinin dışında bir canlı organizma olduğuna inanıyor ve insanın içindeki kötülük üzerine yapıyor kurgularını. (…)

Başta da söylediğim gibi Günday, okuyucuyu sert dili ve hikâyeye serpiştirdiği şiddet sahneleri ile etkilemeyi, irkiltmeyi hedefleyen bir yazar. Bu amaca uygun soğuk bir atmosferde, ‘Gore’ filmlerine benzer sahneler yaratmış.” (A. Ömer Türkeş)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et