Haftanın Son İşlem Gününde Dolar ve Euro Rekor Tazeledi

Haftanın son İşlem gününde Dolar ve Euro’da son durum

ABD seçimlerinde belirsizlik devam ederken Dolar/TL ve Euro/TL’de yeni zirveler görüldü. Dolar yeni güne 8.43, Euro ise 9.96 liradan başladı. Euro/TL öğle saatlerinde 10.1685, dolar/TL 8.5601 ile yeni zirvesini gördü. Akşam saatlerinde de Dolar/TL 8.5793, Euro/TL 10.2011 ile zirvelerini yeniledi

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD Seçimleri henüz sonuçlanmadı. Demokrat Joe Biden zafere yakın görünürken, Başkan Donald Trump sonuçları kabul etmediğini açıkladı. Dolar da bu belirsizlik içinde dalgalanmaya devam ediyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) ekonomiye destek vermek için daha gevşek bir para politikası izleyeceği beklentisi doların önemli para birimleri karşısında değer kaybetmesine yol açtı. Euro, dolar karşısında 1.1884 ile 15 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

REKORLAR YENİLENDİ

Dolar yeni güne 8.43, Euro ise 9.96 liradan başladı. Sabah saatlerinde dolar 8.47, Euro ise 10.04’e yükseldi. Öğle saatlerinde dolar/TL yeniden 8.5601’i görürken Euro cephesinde 10.10 seviyesi aşıldı ve 10.1685 ile yeni zirve kaydedildi. Akşam saatlerinde de Dolar/TL 8.5793, Euro/TL 10.2011 ile zirvelerini yeniledi

SEÇİM VE KORONAVİRÜS BELİRSİZLİĞİ

ABD seçimlerindeki belirsizlik önümüzdeki günlerde devam edecek gibi dururken, koronavirüs salgını dünya için en önemli risk olmaya devam ediyor. Dün ABD’de 128 bin, Fransa’da 58 bin, Almanya’da ise 21 bin yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Yeni vakalarda artışın devam etmesi Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin bu ay başında getirdiği kısıtlamaların uzayabileceği ihtimalini güçlendirdi. Bu ülkelerde hükümetler kısıtlamaları açıklarken 2 hafta sonra yeniden bir değerlendirmede bulunacaklarını açıklamışlardı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et