Haftanın Son İşlem Gününde Dolar ve Avro’dan Yeni Rekor.

Dolardan ve avro’dan haftanın son işlem gününde yeni rekorlar geldi.

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 16.00 itibarıyla 8,3635 seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Dün, uluslararası piyasalarda en düşük 8,2591 en yüksek 8,3291 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 8,2919’dan tamamladı.

Dolar/TL, 1,5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili sonrası bugüne yükselişle başlamasının ardından en yüksek 8,3635 seviyesine kadar çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağlanan fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarına devam etmesinin ardından 8,2689’a kadar gerileyen dolar/TL, saat 16.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 8,3635’ten işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL, yüzde 0,6 artışla 9,7857’den, sterlin/TL yüzde 0,5 artışla 10,8778’tan satılıyor.

Dolar endeksi, yüzde 0,1 azalışla 93,9 seviyesinde dengelendi. Avrupa Merkez Bankası (ECB), dünkü toplantısında beklentiler doğrultusunda faiz oranlarında ve Pandemi Acil Varlık Alım Programı’nın (PEPP) boyutunda değişikliğe gitmezken aralık ayında değişiklik sinyali verdi. Dün 1,1650 seviyesine kadar gerileyen avro/dolar paritesi, bugün yatay bir seyirle 1,1673’ten işlem görüyor.

Bugün yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında Almanya’da 3. çeyrek büyüme, Avro Bölgesi’nde işsizlik, TÜFE ve 3 çeyrek büyüme, ABD’de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmaları, ABD’de teşvik paketi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin gelişmelerin de gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et