Gülistan Doku Bulundu Mu?

Gülistan Doku Bulundu Mu?

Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kayıplara karışan Gülistan Doku aylardır bulunamıyor. Kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 20 yaşında ki Gülistan Doku’nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları hala devam ediyor. 7 Nisan 2020’de Tunceli’de  Munzur Nehri’nde eğitim yaptıkları sırada akıntıya kapılarak kaybolan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’in bulunması için arama çalışmaların sürdüren ekipler ise bugün Uzunçayır Barajı Gölü’nde 21 Mart’tan beri kayıp olan Esma Kılıçarslan’ın (27) cansız bedenini buldu. Ceset ilk bulunduğunda Gülistan Doku’ya ait olup olmadığı düşünülmüştü.

Gülistan Doku, Kayıp, Tunceli, Munzur Üniversitesi, Gülistan Doku Bulundu Mu
Gülistan Doku, Kayıp, Tunceli, Munzur Üniversitesi, Gülistan Doku Bulundu Mu

Pazar Günü Sabah Yurttan Ayrıldıktan Sonra Kendisinden Haber Alınamadı!

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, geçen pazar günü kaldığı yurtta sabah saatlerinde ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi Tunceli’ye giderek, Gülistan’ın bulunması için polis ekiplerine başvurdu. Gülistan’ın bulunması için polis ve jandarma ekipleri ortak çalışma başlattı.

Uzunçayır Barajı Üzerinde Yürüken Görülmüş!

Ekipler başlattıkları arama çalışmaları sırasında 3 kişi, Gülistan’ı, Pazar günü Uzunçayır Barajı üzerindeki Dinar Köprüsü’nde yürürken gördüklerini ifade etti. Görgü tanıklarının ifadelerinin ardından Gülistan’ın, baraja düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye AFAD, sualtı dalgıçları ile Munzur Doğa Sporları Arama kurtarma derneği üyeleri baraj gölünde arama çalışması başlattı.

Tunceli Valisi Aile İle Görüştü

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, beraberindeki Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ile birlikte Diyarbakır’dan gelen Gülistan Doku’nun ailesiyle bir araya geldi. Annesi Bedriye, babası Halit Doku’nun kaldıkları öğretmenevinde ziyaret eden Vali Sonel, Gülistan’ın bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Öğretmenevindeki görüşmenin ardından Vali Sonel, Gülistan’ın anne ve babasıyla birlikte arama çalışmaların devam etti Uzunçayır Barajı bölgesine gelerek, arama çalışmalarını yerinden takip etti.

“Hiç Bir Sorunu Yoktu Neşeliydi”

Berivan Özman, arkadaşı Gülüstan’ın neşeli ve hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Özman, “Yurtta görüşüyorduk. Bir ara birlikte aynı kafeteryada çalıştık. Hayat doluydu. Hiçbir zaman sorununun olduğunu söylemedi” dedi.

Olayın Şüphelisi Zainal!

Rus olan Zainal Abarakov, Dersim’de görevli bir polisin üvey oğlu. Annesi Rus olan Abarakov, Rusya’da doğup büyüdü. Dersim’de polis olan üvey babası Engin Yücer (Daha önce Antalya ve İzmir’de görev yapmış polis memuru) ve annesiyle kalan Abarakov’un, Gülistan Doku ile birlikte çalıştıkları kafede tanıştıkları belirtildi.

İntihara Kalkıştığı İddia Edildi!

Doku’nun Ekim ayında intihara kalkıştığı ve olayın bir gün öncesinde Zainal tarafından darp edildiği iddia edildi. Buna göre,  Zainal tartışmada Doku’yu darp ediyor. Emniyete intikal edilen olayda Doku, şikayetçi olmadığı için gözaltı işlemi yapılmıyor.

‘Dersim’in bütününde yüzlerce kamera varken görüntülerde Doku’nun gittiği yerin tespit edilmemesi ve hala bir ize ulaşılmamasının nedeni ne olabilir soruları akıllara geliyor.

Doku’nun yakın çevresi de bu konuda tedirgin olurken, Zainal Abarakov’un polis memuru babasının görevden alındığı ve Abarakov’un yurtdışına kaçma iddiası gündeme geldi.

İddialarda olay günü Doku’nun Dinar Köprüsü mevkiine gelmek üzere yola çıktığı dakikalarda bölgede zırhlı ve sivil araçların olduğu belirtildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et