Gül Renklerinin Anlamları

Sevgililer günü, anneler günü, evlilik yıl dönümleri  ve terfiler gibi br çok sebebten ötürü insanlar birbirlerine çicekler gönderiyorlar. Hatta bir aşkın kıvılcımı dahi bir çiçekle ateşlenebiliyor. Bu çiçeklerden en popüleri ise gül. Fakat gül deyip geçmeyin her birinin farklı anlamları ve ifade ettiği farklı duygular var. Jack Goody “Çiçeklerin Kültürü” anlamı kitabında, çiçeklere anlam yüklemenin Doğu medeniyetleri ile başladığını söyler ama anlamların değişimlere uğradığını da ekliyor.  Yine de bazı anlamların evrensel olarak kabul görüldüğünü ve çiçek vermenin veya sunmanın bir simgesi olduğunu hepimiz bilebiliriz. Bu konuşma yönteminin yani Çiçekler yoluyla konuşmanın Persler ile başladığı düşünülüyor. Osmanlı haremindeki okuma yazma bilmeyen kadınlar da bu dili iletişim kurmak için kullanırlarmış. Kırmızı olsun, beyaz ya da sarı güller tek başlarına veya demet halindeyken birçok şey söylerler. Eğer çiçeklerin diline ve farklı renklerin anlamlarına biraz hakim olursanız, hediye olarak gönderdiğiniz çiçeğin gerçek anlamını bileceksiniz ve hatta ona özel bir anlam ekleme şansınız da olacak.

Güller
Güller

Gül Renklerinin Anlamları Nedir ?

Her renk gülün kırmızı, beyaz, mor , sarı ve pembe her birine ayrı ayrı anlamlar ithaf ediliyor. Fakat çiçek göndermek veya hediye olarak çiçek almak başlı başına güzel ve incelikle düşünülmüş bir hareket daha da incesi bu renklerin anlamlarını bilerek çiçeği vermek.

Renklerin Anlamları
Gül Renklerinin Anlamları

Renklerin bizlerde uyandırdığı hisleri tahmin edebilirsiniz. Beyaz saflık, temiz duygular. Kırmızı aşk, arzu ve istek, Turuncu arkadaşlık, dostluk ve özlemi ifade ediyor. Daha az bilinen renkler ise şöyle mesela koyu pembe minnet şükran ve takdiri ifade ederken, açık pembe renk keyif memmuniyet ve hayranlığı şimgeliyor.Mavi güller sanırım en sevilen çeşitlerinden biri ilahi aşkı ve eşşizliği simgeliyor. Siz sevgilinize, eşinize, annelerinize veya flört ettiğiniz birine duygularınıza göre dilediğiniz çiçeği alın fakat dikkat edin bu çiçeklerin renklerinin hepsinin ayrı bir anlamı var. Artık çiçeklerin renkli dilleri hakkında biraz bir şeyler biliyorsunuz. İster kırmızı gülün tutkusunu hissediyor olun, ister şeftali rengi gülün arzusunu, bu yüzyılların iletişim metodunu kullanmak alıcıyı kesinlikle memnun edecektir. Gül buketlerinize bir kart yerleştirerek anlamı daha da derinleştirmek sizin elinizde. İster tek bir yaprağı olsun, ister kocaman bir buket olsun o kişi bir an durup, onların kokusunu içine çekecektir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et