Grip ile Koronavirüs Nasıl Ayırt Edilir? Grip mi Koronavirüs mü?

Kış mevsimi artık yavaş yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Tüm dünyanın koronavirüs salgını ile boğuştuğu bu dönemde ilk defa Covid-19’la yani Koronavirüs ile birlikte bir kış geçireceğiz. Peki kışın grip, nezle yada soğuk algınlığı geçirirken bunun Koronavirüs olup olmadığımızı nasıl anlayacağız? Grip ile Koronavirüsü Nasıl Ayırt Ederiz? Grip ile Koronavirüsün benzer özellikleri Neler? Farkları Neler?

Grip virüsü, Koronavirüs, Grip ve Koronavirüs Arasında ki Farklar, Grip mi Koronavirüs Mü Nasıl Ayırt Ederiz
Grip virüsü, Koronavirüs, Grip ve Koronavirüs Arasında ki Farklar, Grip mi Koronavirüs Mü Nasıl Ayırt Ederiz

Grip ve Koronavirüs oldukça benzer karakterlere sahip virüslerdir. Fakat yüksek oranda Grip ölümcül olmazken Koronavirüste ölüm oranı çok daha fazladır. Malum kış geliyor ve grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara her yıl olduğu gibi bu yılda yakalanacağız. Fakat Koronavirüsle birlikte geçireceğimiz kış aylarında iki hastalığı nasıl ayırt edeceğimize dair ise neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Konu ile ilgili uzmanlar ise Koronavirüs ve Grip hastalığının semptomlarla yani belirtilerle ayırt edilemeyeceğini söylüyor. Grip ve Koronavirüs arasında ki farklar ise süresi ile belli oluyor.

Koronavirüs ile Gribi Nasıl Ayırt Ederiz? Koronavirüs ve Grip Arasında Ne Fark Var?

Uzmanlar, Eğer 2-4 gün arasında belirtiler geçmez ise bir doktora başvurulmasını söylüyor. Ne yazık ki sadece semptomlarla koronavirüs olup olmadığımızı anlamayacağımız gibi Grip, nezle ve soğuk algınlığı yada zatürre gibi bir hastalığı koronavirüsle birlikte de geçirebiliriz. İki hastalığı ayırt etmenin ise tek bir yolu var. Koronavirüs testi yaptırmak… Uzmanlar başka bir şekilde Akciğeri dinleyerek,veya semptom ve bulgularla bu iki hastalığın ayırt edilemeyeceği yönünde görüşünde birleşiyor. Eğer hasta olduysanız yapmanız gereken, 2-4 gün arası bolca sıvı tüketip dinlenmek ve bol vitaminli beslenerek diğer insanlarla sosyal mesafeyi korumak. Temiz hava almak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak. Fakat bu süre boyunca belirtiler hafiflemiyor ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız o zaman doktora başvurmanız gerekiyor. Öte yandan uzmanlar zatürre aşısının koronavirüs için koruma sağlamadığını da ayrıca belirtiyorlar.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et