Google Stadia Nedir ? Google Stadia Platformu

Google Stadia Nedir? Türkiye’de Google Stadia Kullanılabiliyor Mu ?

Google Stadia, online yani çevrimiçi oyun platformudur. Google Stadia hali hazırda bir çok platformun ortak bir alan da bulut bir sistem üzerinden buluşacağı ve hem oyun oynanabilecek hemde izlenebilecek bir platform. Peki Google Stadia tam olarak nedir ? Google stadia Türkiye’de kullanılabilecek mi ? Google Stadia için internet hızı kaç mb olmalı ?

Google Stadia, basit bir stream oyun servisi. Yani oyunları, dilediğiniz cihazla bulut üzerinden oynamanıza imkan sağlayan bir sistem.

Google Stadia Nedir ? Goofle Stadia Türkiye

Google’ın bu servisi sayesinde, elinizde çok güçlü bir cihaz olmasa bile muazzam grafiklere sahip oyunları rahatlıkla oynayabileceksiniz. Yani Google Stadia ile güçlü konsol ihtiyacı tamamen tarihe karışacak.

Google Stadia Sistemi Nasıl ve Hızı Kadar ?

Google Staida nedir sorusuna yanıtGoogle Staida az öncede bahsettiğimiz gibi bir servis. Fakat bu servisin de sahip olduğu bir donanım tablosu mevcut. Google’ın yaptığı açıklamaya göre Stadia, 2.7 GHz hızında 32 bit CPU ve 16GB RAM’e sahip. Ayrıca bu sistemde 10.7 teraflopsluk bir GPU bulunuyor. Bu GPU’nun ne kadar hızlı olduğunu karşılaştırmak isteyenlere şunu belirtelim. Xbox One X 6 teraflops, PS4 Pro ise 4.2 teraflopsluk GPU gücüne sahip.

Google Stadia İnternet Hızı – Google sTADİA

Dolayısıyla Google’ın yeni stream servisi şimdiki konsollardan çok daha güçlü. Muhtemelen yeni nesil konsollarla da eş değer bir seviyede olacaktır. Peki bu servisten yararlanmak için ihtiyacımız olan şey ne?

Google Stadia İçin İnternet Hızı Çok Önemli

Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Türkiye’de pek çok sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de fiber altyapıların öneminin ne kadar yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Google Stadia Ceo’su

Türkiye’deki oyuncuların ve oyun geliştiricilerin Stadia’nın sunduğu kesintisiz oyun deneyiminden mahrum kalmaması gerektiğini aktaran TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dünyada heyecanla karşılanan bu geliştirmenin ülkemizde sorunsuz çalışamayacağı yönündeki yorumlar oldukça üzücü. Oyun pazarının ülkemizdeki büyüklüğü 1 milyar dolara yaklaşıyor. Dolayısıyla bu kadar yüksek bir büyüme potansiyeline sahip bir pazarı yeni bir boyuta taşıyacak bu platformun Türkiye’de sorunsuz işlemesi gerekiyor. Fakat ülkemizde her seferinde sıklıkla dile getirdiğimiz gibi hızlı internet için gerekli olan fiber altyapı oldukça yetersiz. Bu konunun artık hükümetin ve yerel yönetimlerin öncelikli konuları arasına girmesi gerekiyor.” diyor.

Ekşi Sözlük Yazarları Konuya Açıklık Getirmeye çalıştılar, Google Stadia Hakkında Ekşi Sözlük Yazarlarından Ayrıntılı Açıklama

google’in yeni oyun platformu. su an ceosu tarafindan tanitiliyor.gamer, izleyici ve devlerin bir araya geldigi platform olarak anlatiyorlar.

GOOGLE STADİA NEDİR TÜRKİYE
GOOGLE STADİA NEDİR? Türkiye

canli yayin esnasinda duyurduklar bir cok seyi asagiya yazdim. oyun endustrisinde hali hazirda bulunan farkli platformlarin cozumlerini tek bir platformda, daha da gelistererek ve bir de googlein cloud uzerinden processing gucunu ekleyerek yeni bir cagi baslatacak gibi gorunuyor. abuk subuk limitlemeler olmadigi surece gercekten onu cok acik bir proje. 2019 yilinda amerika, kanada ve avrupadaki bazi ulkelerde erisime acilacagi soylendi. gelsin bekliyoruz, hadi bakalim.

edit: youtube videosundaki bir linke tiklayarak chrome uzerinden hic beklemeden aaa bir oyunu direk oynamaya basliyorsunuz. yuh!

istediginiz alette, kaldiginiz yerden oynayabiliyorsunuz, assasins creed odyssey ile demosunu yaptiklari oyunu 1 dakika icinde, chromebook, pixel, dandik desktop ve chromecast uzerine televiyonda oynadi herifler.

Google Stadia Tanıtım

stadia controller isimli yeni bir kumanda da var. wifi ile, oynadiginiz oyunacloud` uzerinden baglanip, hangi aletten oynadiginiz farketmeden oyuna adapte oluyor. oyunlari oynamak icin zorunlu degil. bilgisayariniz bagli olan klavye mouse ile de oynayabiliyorsunuz.

4k, 60 fps, hdr ve surround sesi destekleyecek, gelecekte ise 8k ve 120+ fpsyi destekleyecegi aciklandi.

youtube’da paylastiginizda videolariniz direk 4k’da 60 fps olarak paylasacak. paylasma ise yeni kumanda uzerinde bir dugme ile otomatik olarak olacak.

devlere ise soyle bir guven vermistir: “datacenter is your new platform”. unreal, unity falan simdiden dahil olmus. vay anam vay. gaben reyis sigara ardina sigara yakiyor

multiplayer konusunda da cok avantajli bir konum sagliyor oyun gelistiricelere. oyun icin private ag kurup, bunu disaridaki her hangi bir olumsuz duruma karsi koruyor, ki en onemlisi cheat ve hacking. battle royal oyunlarini cok kolay binlerce kisiye scale edebileceklerinden bahsettiler.

streamini izlediginiz oyuncularin lobbysinde siraya girip onlarla birlikte oynayabileceksiniz. twitch’de mesela fifa izliyorsunuz diyelim, siraya girip favori streamerinizla oynabildiginizi dusunun. iste google bunu mumkun kilacak artik.

Google Stadia Anasayfası

ayrica oyunun her hangi bir noktasini url ile paylasip baskalarinin oynamasini da saglayabileceksiniz. youtube videosunun 3:15 dakikasi icin paylastiginiz bir url gibi dusunun.

oyun studyosunu da duyurdular. evet google bundan sonra oyun da yapacak, stadia markasi altinda.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et