Gökcek Hakkında Onlarca Suç Duyurusunda Bulunuldu

Gökçek için yolun sonu

Görevinden istifa ettirilen Melih Gökçek hakkında,31 Mart 2019 seçimlerinden bugüne onlarca suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan incelemeler kapsamında, yüksek harcamalar ile kişi ve kurumlara kamu kaynaklarından sağlanan çok sayıda ayrıcalık tespit edildi.

İ. Melih Gökçek
İ. Melih Gökçek

Mustafa M. Bildircin

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 31 Mart 2019’da düzenlenen yerel seçimlerin ardından el değiştirmesi ile önceki dönemlerdeki israf ve usulsüzlükler de birbiri ardına ortaya çıktı. ABB’nin önceki dönemlerine ilişkin yapılan mali denetimler, kamu kaynaklarından yapılan yüksek ve gereksiz harcamaları da gün yüzüne çıkardı. Gökçek dönemine yönelik ortaya çıkan usulsüzlüki kamuoyunun gündemine taşındı. Gökçek döneminde, FETÖ ile ilişkisi olan kişi ve kurumlara sağlanan ayrıcalıkların yanı sıra kamu kaynakları ile yapılan çok sayıda fütursuz harcama da belirlendi. Son olarak Osmanlıspor ve Beyaz TV üzerinden dönen usulsüzler ortaya çıktı.

Melih Gökçek döneminde yapılan yüksek harcamalar ve usulsüz işlemlerden bazıları şöyle:

OSMANLISPOR’A KIYAK

Gökçek, belediyenin hafriyat işini de oğlu Ahmet Gökçek’in kurucu başkanlığını yaptığı Osmanlıspor’a verdi. ABB, 4 milyon 743 bin TL kira geliri elde ederken Osmanlıspor 1.1 milyar TL kazandı. Belediyenin hafriyat ihalesini düşük paralarla alan Osmanlıspor’un eski iki ortağının, yine Gökçek’lere ait Beyaz TV’nin eski hissedarları olduğu ortaya çıktı. Ortaklardan Ali Sabit Aksoy ve Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Gülerce’nin kardeşi İbrahim Gülerce’nin belediye şirketlerinde genel müdürlük görevi de yürüttüğü tespit edildi.

BELEDİYE PARASIYLA TERAPİST

Gökçek dönemine ilişkin en çarpıcı bulgulardan biri, ABB iştiraki Anket A.Ş. üzerinden işe alınan Moldova uyruklu manuel terapist Ana. A’nın, şirkette değil, başkanlık konutunda görevlendirilmesi oldu. Başkanlık konutunda görevlendirilen manuel terapiste, her ay 3 bin 800 TL maaş ödendiği belirlendi.

FETÖ KANALLARINA KAYNAK

Gökçek döneminde, FETÖ yayın organlarına 375 bin TL ödemenin tek kalemde yapıldığı ve 2013 yılından sonra da kaynak aktarmaya devam edildiği açığa çıktı. Samanyolu TV’ye 240 bin TL, Kanaltürk’e 81 bin TL, Samanyolu Haber’e 36 bin TL ve Bugün TV’ye 18 bin TL olmak üzere toplam 375 bin TL ödemenin tek kalemde yapıldığı tespit edildi.

İMAR RANTI

Gökçek döneminde belediye kanalıyla yapılan imar değişiklikleri neticesinde haksız menfaat ve kazanç sağlandığı ve bu kazançların FETÖ’ye finansman sağladığı da belirlendi.

FETÖ REFERANSI

FETÖ’nün yayın organı olarak bilinen Samanyolu TV ile FETÖ firarisi Şadan Sakınan’ı referans gösteren onlarca kişinin belediyede işe alındığı belirlendi.

ÖLÜ YATIRIMLAR

ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın verileri ise Gökçek döneminde yapılan gereksiz harcamaların en çarpıcı örneklerini oluşturdu. Melih Gökçek döneminde Ankara’ya yapılan heykeller için 342 milyon TL, giriş kapıları için 31 milyon TL harcandı.


ASFALT İHALELERİ

Gökçek döneminde, asfalt ihalelerine konulan kısıtlayıcı maddeler nedeniyle genelde iki firmanın kayıldığı ihaleler sonucu tonu 53,7 dolardan asfalt alındı. Gökçek’in istifasının ardından düzenlenen asfalt ihalelerinde ise 19 firmadan fiyat alınarak asfaltın ton bedeli 25,2 dolara düşürüldü.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et