Giresun’daki Sel Felaketin’de Dikkate Alınmayan Büyük İhmal Ortaya Çıktı!

Giresun’daki felaketle ilgili büyük yankı uyandıracak acı gerçek ortaya çıktı!

Giresun ve ilçelerinde etkili olan sağanak bölgede büyük felakete yol açan selde tüm uyarılara rağmen önlem alınmadığı  gerçeği ortaya çıktı.

Giresun ve ilçelerinde etkili olan sağanak bölgede büyük felakete yol açtı. Sekiz kişi can verdi, dokuz kişi hâlâ kayıp, yüzlerce ev ve iş yeri de hasar gördü.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Tirebolu’da beş jandarma ve bir iş makinesi operatörünün sele kapılmasına neden olan menfezin bulunduğu arazinin sahibi Ahmet Karadeniz, dere çevresindeki çakıl ocaklarının menfezin altını boşalttığını söyledi.

71 yaşındaki Karadeniz, “Olası bir selde felaket yaşanır diye Karayolları şefliğine gittim, dilekçe verdim. ‘Bir şey olmaz’ deyip, beni geri gönderdiler” ifadelerini kullandı.

KARAYOLLARI’NA GİTTİM, ‘BİR ŞEY OLMAZ’ DEDİLER

Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü’ne 14 Şubat 2020 günü dilekçe verdiğini belirten 71 yaşındaki Karadeniz, “Üç yıldır dereden çakıl ve kum çıkaranlarla uğraşıyorum.

Dere yatağından kum, çakıl çıkararak menfezin altının boşaltıldığını gördüm. Birkaç kez buradaki karayolları şefliğine gittim. ‘Bir şey olmaz’ diyerek beni geri gönderdiler. Sonra 10. Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe yazdım” diye konuştu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et