Gece Yenebilecek En Masum Atıştırmalıklar

Aramızda gece acıkmayanımız yoktur. Genellikle yemek sipariş eder veya akşamdan kalan yemeği ısıtıp yeriz. Ama geceleri metabolizmamız daha yavaş çalıştığı için yediğimiz bu şeyleri eritmekte güçlük çekeriz. Bu da, kabuslu ve rahatsız uykular ve bölgesel yağlanmalar demektir. Yine de gece acıkmanın önüne bir türlü geçemeyiz. Beslenme uzmanları her ne kadar saat 6’dan sonra bir şey yemeyin dese de, bazı -istisnai- besinler var gece yiyebileceğimiz. Fazla abartmamak şartıyla açlıkla bu şekilde savaşabiliriz. İşte gece yenebilecek en masum atıştırmalıklar:

Meyveli yoğurt: Bir kase yağsız yoğurda kırmızı meyveler (dut, çilek, böğürtlen…) ekleyip karıştırın. Hem hafif hem de sağlıklı bir öğün elde ettiniz! Ayrıca kanserin de düşmanı.

Kurutulmuş elma: Elmaları dilimleyip güneşte kurutun. (Bu işlemi yazdan yapabilirsiniz.) Daha sonra kurutulmuş elmaları, üstüne tarçın döküp fırına verin. Çok kurumadan fırından alın. Tarçın, kan şekerini düzenler.

 

Sebze cipsi: Evde kendi cipsinizi yapabilirsiniz. Seçtiğiniz herhangi bir sebzeyi (kabak, patlıcan…) incecik dilimleyin. Dilimlerin üstüne tuz ve çok az zeytinyağı dökün ve fırına verin. Kavrulduğunda işlem tamam. Bu atıştırmalığı tatlı tabağını geçmeyecek miktarda tüketin.

 

Leblebi: Tokluk hissi verir ve böylece açlığı yatıştırır. Bir avuçtan biraz daha fazla tüketebilirsiniz.

 

Süt: Bir bardak yağsız ılık süt hem uykunuzu getirir hem de tokluk hissi verir. Sütünüze bir tatlı kaşığı bal, bir tutam tarçın tozu ve bir parça kuru zencefil de ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış tavuk göğsü: Avuç içi büyüklüğünde, haşlanmış tavuk göğsüyle açlığınıza son verebilirsiniz. Çok az tuz atabilirsiniz. Tavuğun but ve kanat kısmından uzak durun.

 

Lor peyniri: 3 kaşık lor peynirine biraz maydanoz ve nane ekleyin. Böylece hem leziz hem de doyurucu bir gece atıştırmalığı elde edersiniz.

 

Cevizli yoğurt: Bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı bal ve 2 diş ceviz ekleyin. Tatlı, hafif ve uyku getiren bir atıştırmalıktır.

 

Patlamış mısır: Bu madde hoşunuza gitmiş olabilir ama patlamış mısırı yağsız ve tuzsuz yemelisiniz. Ayrıca bir kaseyi geçmemeli ve yavaş yavaş tüketilmelisiniz. Antioksidandır ve kansere karşı korur.

 

Kepek ekmekli sandviç: İki küçük dilim kepek ekmeğinin arasına bir parça peynir koyup yiyebilirsiniz. Bu atıştırmalığı gerçekten acıktığınızda yiyin. Yani en son tercihiniz olsun.

 

 

Kaynak: Pepapp

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et