Gazapizm Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç?

Gazapizm Kimdir? Gazapizm Nereli ve Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Anıl Acar Kimdir? İşte ünlü rapçi Gazapizm’in sizler için biyografisini hazırladık.

Hayatı ve Kariyeri

Anıl Murat Acar ya da sahne adıyla Gazapizm, Türk rapçi ve söz yazarıdır. 20 Temmuz 1988 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiştir.  Annesi ve babası öğretmendir. 1997 yılında ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti. Lisede tanıştığı rapçiler, Engin Erel (Gardiyan) ve Aykut Şahin (Sivo) ile birlikte hiphop kültürüyle ilgilenmeye başladı. 2003 yılından beri Türkçe rap ile uğraşmaktadır. 2004 senesinde Gardiyan ve Sivo ile birlikte YMF (Yalı Mcs Family) çatısını kurdular ve Balçova’da kurdukları stüdyoda kendi kayıtlarının yanı sıra birçok MC’ye destek oldular.

Kariyeri

Gazapizm ilk albüm çalışması olan “Az Kaldı” isimli mixtape albümünü Gardiyan’la birlikte 2006 yılında çıkarttı. Daha sonra 2008 yılında tekrardan Gardiyan ile birlikte ikinci ortak albümü olan ‘Kan Değil Katran’ isimli albümünü internette paylaştı. Bu albümle birlikte dikkatleri üzerine çeken Gazapizm; İzmir, İstanbul, Antalya, Isparta, ve Bursa’da ardı sıra konserler verdi. Kendi ve toplum sorunlarını konu alan şarkıları bir çok rap severin beğenisini kazanmıştır. Aynı zamanda rapin isyan çıkışlı olduğunu ve hayatın boş olduğunu savunanlardandır.

Gazapizm, 2008 senesinde Gardiyan ve Sivo ile “Tehlikeli” isimli demo parça kaydettiler. Bu parça Fuat Ergin’in ilgisini çekti. Bu nedenle şarkı yeniden düzenlenerek Fuat Ergin’in 2009 yılında çıkan KALBÜM isimli albümünde yer aldı.

2009 senesinde psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Klinik Majör Depresyon teşhisi konuldu. Bu nedenle tedavi görmeye başladı. Daha sonra 2009 senesinin ortalarında adını hastalığından alan Majör Depresyon albümünü satışa sundu.

Rap dünyasında büyük bir tanınırlığa sahip olan Gazapizm, pek çok başarılı şarkıcıyla da düetler yaptı. Çukur Dizisi için ünlü şarkıcı Cem Adrian ile birlikte yaptığı ‘Kalbim Çukurda’ isimli şarkıçok fazla dinlendi. Ayrıca Sivo, Zorba, Fuat Ergin, Rapangels, Kadıköy Acil, Sansar Salvo, Narkoz, Sayedar, Despo ve Talking Gunz gibi başaralı isimlerle düetler yaptı. Gazapizm, 45. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde ‘Heyecanı Yok’ şarkısıyla En İyi Şarkı ödülünü kazandı.

Ayrıca Anıl Acar 1.82 metre boyunda, 71 kilo ve yengeç burcudur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et