Galatasaray Rizespor’u 2-0’la Rahat Geçti!

Maç sonucu: Galatasaray: 2 – Çaykur Rizespor: 0

Süper Lig’de 10. haftanın açılış maçında Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti ve puanını 16’ya yükseltti. 3 puanla derin bir nefes alan Galatasaray’ı galibiyete götüren golleri Talbi -k.k. ve Babel (P) kaydetti. Öte yandan Fatih Terim, ilk 11’de 4 değişiklik yaptı ve Mariano, Belhanda, Feghouli ile Nzonzi’yi yedek soyundurdu

Süper Lig’e istediği başlangıcı yapamayan ve geçen hafta Beşiktaş’a 1-0 mağlup olan Galatasaray, Çaykur Rizespor’u Süper Lig’in 10. haftasında 2-0 mağlup etti. Belhanda, Feghouli, Mariano ve Nzonzi’nin yedek başladığı mücadelede sarı-kırmızılılara 3 puanı getiren golleri Talbi -k.k.- ve Babel (P) kaydetti.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Bu galibiyetle birlikte nefes alan Galatasaray puanını 16’ya yükseltti. Çaykur Rizespor ise haftayı 11 puanla kapadı.

Öte yandan Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim 72. dakikada sarı kart gördü.

MAÇIN DAKİKALARI

Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk tehlikesinii 2. dakikada yarattı: Babel’in sol kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında Andone kafayla tamamlamak istedi. Top kaleci Gökhan’ın kucağında kaldı.

İLK GOL GELDİ

Galatasaray, 15. dakikada 1-0 öne geçti: Ömer Bayram’ın sol kanattan yaptığı ortasına ters bir kafa vuruşu yapan Talbi, kendi ağlarını havalandırdı.

GOLLER ARKA ARKAYA

Golden sadece 1 dakika sonra sağ kanatta topla buluşan Şener’in ortasında Melnjak’ın ceza sahasında topa elle müdahale etmesinin ardından Galatasaray penaltı atışı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Ryan Babel, skoru 2-0’a getirdi.

Çaykur Rizespor, 25. dakikada gole yaklaştı: Rizespor’da Boldrin yaklaşık 30 metreden uzak köşeye doğru yerden sert bir vuruş gönderdi. Muslera uzanıp kornere çeldi.

Konuk ekip 27. dakikada bir tehlike daha yarattı: Rizespor, Umar Aminu’nun getirdiği topla hızlı geldi. Ardından ceza sahasının solundan son çizgiye inen Oğulcan içeri yerden çevirdi. Ama hiçbir takım arkadaşı topa dokunamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakika oynanırken Galatasaray’da talihsiz bir an yaşandı. Kendini yere bırakan Şener Özbayraklı oyuna devam edemedi ve yerine Mariano dahil oldu.

51. dakika oynanırken bir sakatlık da Çaykur Rizespor’da yaşandı. Konuk ekipte oyuna devam edemeyen Gökhan Akkan’ın yerine Tarık Çetin kaleyi devraldı.

58. dakikada Rizespor bir kez daha tehlikeli geldi: Rizespor’da Melnjak’ın az önceki gibi yine ceza sahasının sol çaprazından çektiği şut yandan az farkla auta gitti.

Teknik direktör Fatih Terim, 72. dakikada sarı kart gördü.

Galatasaray, 80. dakikada net bir fısattan yararlanamadı: Mariano’nun sağ kanattan yaptığı orta, ceza sahasındaki Emre Mor’la buluştu. Emre topu düzeltip vurdu, ama vuruşu üstten auta gitti.

Sarı-kırmızılılar 82. dakikada bir kez daha tehlike yarattı: Yine Mariano’nun ortasında önce Andone topa dokunmak istedi ama başaramadı, ardından arkasından gelen Jimmy Durmaz vuruşunu yapmak üzereyken araya Morozyuk girdi ve müdahalesiyle topu kornere gönderdi.

Son dakikalarda oyunu rakip kale önüne yığan Galatasaray, 84. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Emre Mor’un kullandığı köşe vuruşunda Andone kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Tarık’tan dönen top yine önünde kaldı, bu defa ise yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et