FETÖ İmamı Adil Öksüz’ü Kaçıranlar Berat Etti

Adil Öksüz’ü kaçıranlara beraat

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü’nden kaçarken yakalanan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla yargılanan 28 kişinin davasında karar çıktı. Mahkeme, arasında eski Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’nın bulunduğu 24 sanığın beraatine karar verirken, iki sanık astsubayı “görevi kötüye kullanmak” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Firari iki sanığın dosyası da ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması üzerine Adil Öksüz, 16 Temmuz 2016’da Akıncı Üssü’nden kaçarken jandarma tarafından yakalandı. İfadesinde Kazan’a tarla bakmaya geldiğini söyleyen Öksüz, Kazan’daki Kışla Jandarma Karakolu’na götürüldü. Burada emniyetin sisteminden yapılan sorgulamada Öksüz’ün FETÖ’nün imamı olduğu belirlendi. Ancak bu bilgiye karşın, dosyasına bu durum yazılmadı. Ankara Batı Adliyesi’ne çıkarılan Öksüz, 18 Temmuz 2016’da sulh ceza hakimi tarafından serbest bırakıldı. Öksüz’ün serbest kaldığının basında çıkması üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Öksüz, bir daha yakalanamadı ve bu zamana kadar kaçmayı başardı. 

28 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Adil Öksüz’ün kaçmasında kusurları bulunduğu gerekçesiyle 13’ü asker, 14’ü polis, 1’i Başbakanlık Müşaviri olmak üzere 28 kişi hakkında dava açıldı. Davanın karar duruşması Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, 2 firari sanığın dosyasını ayırdı. Arasında Ali İhsan Sarıkoca’nın olduğu 24 sanığın tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme, dönemin Kışla Jandarma Komutanı Başçavuş Osman Gök ve astsubay Zeki Çınkır’ı ise görevi kötüye kullanma suçundan 6 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme, bu cezayı “o günün şartları” gerekçesiyle 5 aya indirdi ve bu cezayı da erteledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et