Fenerbahçe şampiyonluk’ta Bende Varım Dedi Fenerbahçe 3-1 Gaziantep FK

Fenerbahçe, Kadıköy’de gülmeye başladı! Fenerbahçe Gaziantep’i 3-1 yenerek şampiyonlukta ben de varım dedi

Süper Lig’de 34. hafta maçında 2. sırada yer alan Fenerbahçe, Gaziantep’i konuk etti. Sarı-lacivertliler, rakibini 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe’nin golleri; Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia ve Sinan Gümüş’ten geldi. Konuk ekibin tek golünü ise Alexandru Maxim, frikikten attı. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligde 3. sırada yer alan ezeli rakibi Galatasaray’la puan farkını 4’e çıkararak puanını 66 yaptı. Konuk ekip Gaziantep ise 50 puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe Emre Belözoğlu yönetiminde, Kadıköy’de 2’de 2 yaptı…

Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Gaziantep’i ağırladı.

Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe, 3-1 kazandı.

Sarı Kanarya’nın gollerini 56. dakikada Mert Hakan Yandaş, 71. dakikada Enner Valencia ve 90+5. dakikada Sinan Gümüş kaydetti. Konuk ekibin tek golü 65. dakikada Alexandru Maxim’in frikiğinden geldi.

Emre Belözoğlu yönetimindeki 3. lig maçında 2. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 66’ya yükseltti. Gaziantep FK 50 puanda kaldı.

Süper Lig’de pazar günü Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Aynı gün Gaziantep FK, Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

PUAN DURUMU

(70) Beşiktaş (32 Maç)

(66) Fenerbahçe (33 Maç)

(62) Galatasaray (32 Maç)

(58) Trabzonspor (33 Maç)

KANARYA’DA 7 OYUNCU SINIRDA

Fenerbahçe’de 7 futbolcu, Gaziantep karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde Caner Erkin, Dimitrios Pelkas, İrfan Can Kahveci, Jose Sosa, Marcel Tisserand, Serdar Aziz ve Sinan Gümüş, sarı kart görmeleri halinde ligin 35. haftasında Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

KORONA GAZİANTEP’İ VURDU

Kırmızı-siyahlı ekip, sakat ve Kovid-19 vakaları nedeniyle kadro kurmakta zorlanıyor. Teknik direktör Ricardo Sa Pinto’nun cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamayacağı takımda, Kana Bıyık ve Oğuz Ceylan sakatlığı nedeniyle kadroda olamayacak.

Üç futbolcunun da Kovid-19 karantinasında olduğu Gaziantep’te, cezası sona eren Andre Sousa ise teknik heyetten görev bekleyecek.

EMRE BELÖZOĞLU’NDAN 3 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe’de Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, son oynadıkları Helenex Yeni Malatyaspor maçına göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada son maçta ilk 11’de forma giyen Luiz Gustavo, Bright Osayi-Samuel ve Mbwana Samatta, yedek kulübesine çekildi.

Belözoğlu, bu isimlerin yerine Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş ve Dimitris Pelkas’ı ise 11’e sürdü.

Fenerbahçe, Gaziantep karşısında sahaya Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Attila Szalai, Caner Erkin, Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Dimitris Pelkas, Enner Valencia ilk 11’i ile çıktı.

Sarı-lacivertlilerde yedeklerde ise Osman Ertuğrul Çetin, Filip Novak, Marcel Tisserand, Luiz Gustavo, Ferdi Kadıoğlu, Bright Osayi-Samuel, Sinan Gümüş, Mame Thiam, Mbwana Samatta ve Papiss Cisse yer aldı.

MERT HAKAN 3 MAÇ SONRA İLK 11’DE

Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş, ligde 3 maç sonra ilk 11’e döndü.

Sarı-lacivertli futbolcu, Beşiktaş, Yukatel Denizlispor ve Helenex Yeni Malatyaspor maçlarında yedek soyunmuştu.

Mert Hakan Yandaş, son olarak Kadıköy’de Gençlerbirliği’ne 2-1 kaybedilen müsabakada ilk 11’de görev almıştı.

SAMATTA YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe’nin santrforu Mbwana Samatta, Gaziantep karşısında yedek bekledi.

Emre Belözoğlu’nun göreve gelişiyle ligdeki 2 maça da 11’de başlayan Samatta, Gaziantep maçında yedekler arasında yer aldı.

FENERBAHÇE’DE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Gaziantep mücadelesine 5 futbolcusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde tedavi süreci devam eden Sadık Çiftpınar’ın yanı sıra sakatlığını yeni atlatan Nazım Sangare ile takımdan ayrı çalışan Diego Perotti ve Mesut Özil, forma giyemedi.

Bu oyuncuların yanı sıra hastalığı bulunan Harun Tekin de kadroda yer almadı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et