Fatih Altaylı;Marketler Zinciri Pandemiyi Fırsatçılığa Çevirdiler

Fatih Altaylı zincir marketleri topa tuttu! “Halka net yüzde 60 geçirmiş!”

Gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışı günlerdir Türkiye’nin gündeminde. Hükümet, fiyatları olması gerekenin çok üzerinde tutanlara karşı harekete geçerken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı‘dan çarpıcı bir köşe yazısı geldi. Altaylı, yazısında zincir marketlerin pandemi sürecini fırsatçılığa çevirdiğini bilançolarıyla birlikte açıkladı.

Gıda alışverişine çıkanlar marketlerde ödeme yaparken isyan ediyor. Özellikle ayçiçek yağı, zeytinyağı, yumurta ve süt ürünlerinde yapılan zamlar büyük tepki çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konunun mutlaka çözüleceğinin sözünü vermesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yer aldığı Gıda Komitesi dün bir toplantı gerçekleştirdi.

‘PAHALILIĞIN SIRRI MARKET BİLANÇOLARINDA GİZLİ’
Toplantıdan çıkan kararlarla alınacak önlemler merakla beklenirken, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan konuya ilişkin çarpıcı bir yazı geldi.

‘Pahalılığın sırrı market bilançolarında gizli’ başlıklı bir yazı kaleme alan Altaylı, fiyat artışlarına ve dev market zincirlerinin bilançoları ile ilişkisine dikkat çekti.

Fiyat artışında asıl soru sorulması gereken yerin üretici olmadığını, kodların dev market zincirlerinin halka açık bilançolarında gizli olduğunu belirten Altaylı, “Bu market zincirleri, pandemi dönemini büyük ve arsız bir fırsatçılığa çevirmiş vaziyetteler.” dedi.

‘BİR YANDAN ÜRETİCİYİ, BİR YANDAN DA TÜKETİCİYİ KUCAĞA ALMIŞ VAZİYETTELER’
“Hafta sonları millet eve kapandığı, pazarlar kurulamadığı, herkes bu zincirleri muhtaç hale getirildiği için bunlar bir yandan üreticiyi, bir yandan da tüketiciyi kucağa almış vaziyetteler.” ifadesini kullanan Altaylı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Satın alma fiyatlarını olabildiğince aşağı çekerken, satış fiyatlarını da alabildiğince yukarı taşımışlar.

Bunu ben söylemiyorum, bilançoları söylüyor.

Dün Türkiye’nin en yaygın, en büyük “sözde ucuz” market zincirinin bilançosuna baktım.

Cirosunu yüzde 40 civarında arttırmış.

Peki ya kârlılığını?

Söyleyeyim de dudağınız uçuklasın.

Yüzde 100.

Bunun net anlamı şu.

Halka net yüzde 60 geçirmiş.

Diğerlerinin de pek farklı olduğunu zannetmiyorum.

Yarın da hepsine bakarız.

Bakalım ne kadar sokmuşlar millete. Halka net yüzde 60 geçirmiş.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et