Fatih Altaylı Borsa İstanbul’la İlgili bilinmeyenleri açıkladı

Fatih Altaylı, Borsa İstanbul’u Katarlılara kimin aldırdığını açıkladı!

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Borsası’nın yüzde 10’unun Katar tarafından satın alınmasına ilişkin önemli bir yazı kaleme aldı.

Fatih Altaylı Habertürk‘teki bugünkü yazısında Katar’ın İstanbul Borsası’nın yüzde 10’unu 200 milyon dolar vererek almasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Katar’a yapılan satışın 2 milyar dolar değer üzerinden yapıldığını aktaran Altaylı, kârlılık üzerinden bir hesap yapılacaksa bu miktarın gayet iyi olduğunu ancak Katar’ın yine de bu işi bedavaya getirdiğini kaydederek yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Katar’a ait Bein Grubu, Türkiye Süper Ligi’nin yayın haklarını 550 milyon dolara almıştı.

Grup iki yıldır allem etti kallem etti giderim dedi, ödemem dedi onu yaptı bunu yaptı sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’ndan büyük indirimler aldı.Ve sonunda 550 milyon dolarlık anlaşmayı kuşa çevirdi ve yeni anlaşmayı 300 milyon dolara yakın bir bedel üzerinden yaptı. Hemen hemen 250 milyon dolarlık bir indirim elde etti.Katar Türk futbol kulüplerinin cebinden çıkardığı bu para ile Borsa İstanbul’u aldı.50 milyon da cebinde kaldı.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et