Ezgi Mola Musa Orhan’a Hakaretten 2 Yıl Hapis Yatabilir!

Tüm Türkiye tarafından tanınan ünlü oyuncu Ezgi Mola 2 yıl hapis yatma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Twitter üzerinden Musa Orhan hakkında bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşımda Batman’da tecavüz suçundan yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açıldı. Ezgi Mola’nın Musa Orhan’dan özür dilemesi istendi.

Ezgi Mola, Musa Orhan, Ezgi Mola'ya Hapis Cezası, Ezgi Mola Musa Orhan Davası
Ezgi Mola, Musa Orhan, Ezgi Mola Musa Orhan Davası

Batman’da İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürüklediği suçlamasıyla Musa Orhan hakkında cinsel saldırı suçundan dava açılmıştı. Daha sonra sanık tüm bu suçlamalara rağmen tahliye olurken, sosyal medyadan tepkiler yağmıştı. Ezgi Mola’da bu karara tepki göstererek Twitter hesabı üzerinden “Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyeyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhantutuklansın” şeklinde tweet atmıştı.

Açılan Dava Uzlaştırmaya Gitti! “Ezgi Mola’dan Özür Dilesin”

Hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle savcılık, dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi. Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşamayacakları sorulurken, daha sonra Musa Orhan’ın avukatı, “Mola özür mesajı yayınlasın” dedi. Ancak bu teklif Ezgi Mola reddetti. Son olarak taraflar uzlaşmayınca savcılık, Ezgi Mola hakkında “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Ezgi Mola Tepkimi Ortaya Koydum Dedi!

Ezgi Mola yaptığı paylaşımlar ile ilgili tepkisini dile getirdiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “Kadına şiddetin, ölümleri, istismarların üst üste gerçekleştiği o dönemde tam da Twitter gündeminin en üst sıralarında yer alan (Twitter tabiri ile trend topic olan)! #MusaOrhantutuklansın etiketiyle tüm kadına şiddet olaylarına genel tepkimi her duyarlı insan gibi verdim. Ben şikayetçiyi ne tanırım ne da şahsına bir kastım olabilir. Göz önünde olan biri olduğum için duyarlılığımı gösterme düşüncesiyle genel fikrimi ve tepkimi ortaya koydum.”

2 Yıla Kadar Hapis Cezası İle Karşı Karşıya!

Ezgi Mola hakkında açılan davada 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kaldı. Öte yandan aynı suçtan 16 ünlü isim ile ilgili de davalar açılarak Musa Orhan’ın avukatı şikayetçi oldu. Konu ile ilgili kanun maddesi ise şöyle;

“Hakaret fiilinin mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle yine bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacaktır.”

Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et