Evde Yapabileceğiniz 7 Kolay Egzersiz – Evde Forma Girin!

Evde Forma Girmek İsteyenler İçin 7 Kolay Egzersiz!

Evde formda kalmak için yaptığınız ve küçük sandığınız her egzersiz, üst veya alt komşuyu rahatsız ediyor olabilir. Formda olayım derken, komşularla arayı bozmak istemezsiniz değil mi? Fakat Şimdi evde yapabileceğiniz ve etkili egzersizleri sizler için listeledik. Evde yapabileceğiniz, evde forma girebileceğiniz 7 egzersiz. Evde de Spor yapılır diyeceksiniz.

Evde Egzersiz - Evde Forma Girmek - Evde Spor Yapmak - Sağlık - Yaşam - Spor
Evde Egzersiz – Evde Forma Girmek – Evde Spor Yapmak – Sağlık – Yaşam – Spor

Evde yapılan sporların birçoğu her zaman, sanki çok sesli müzikle yapılması gerekiyormuş hissi yaratır. Halbuki sessizce ve aynı zamanda çok etkili egzersizlerle fit bir görünüme kavuşmak mümkün. Çok küçük bir meditasyon müziği bile açabilirsiniz. Şimdi, gelin evde sessiz sakin yapabileceğiniz egzersizlere bir bakalım.

1. Beş Dakikalık Kalça Çalıştırma

Bu egzersizde malzeme de yok, ses de. Beş dakika boyunca bu hareketi yaptığınızda kalçanız çalışacak ve zamanla sıkılaşacak. Başlarda biraz canınız yanıyor gibi olabilir ama kendinizi zorlamadan kaslarınızın esnediğini hissedin.

2. Popo Sıkılaştıran Yoga Pozu

Bu hareketi, yoga yapanlarınız hatırlayacaktır. Yüz üstü yattığınızda ellerinizi ve ayaklarınızı birbirine doğru yaklaştırdığınızda komşunuz bu hareketi asla duymayacak

3. Yerde 10 Dakika Çalışma

Sıfır gürültü için yere yatın! Evet inanılmaz ama gerçek. Ağırlıklarınızla birlikte kollarınızı dizlerinize doğru çekin. Bu hareketi 10 dakika boyunca yapın.

4. Yukarıdan Aşağı Yarım Daire Çizin

Bu hareket, ses çıkarmadan biraz zor olabilir ama dengenizi bulduğunuzda çıt çıkmadığını fark edeceksiniz. Bu hareketle bacaklar ve kalça müthiş çalışıyor.

5. Tersiz Çalışma

Spor dediniz mi akla terlemek gelir. Terlemeden tüm vücudunuzu çalıştırmak ise mümkün. Ayaklarınızı yere koymadan, başınızı dizlerinize doğru çektiğiniz sessiz sakin bir egzersiz daha.

6. Beş Dakikalık Karın Kası Çalıştırma

Bu hareket sizi ve karın kaslarınızı epey zorlayabilir, hatta bazı anlarda çığlık atmak isteyebilirsiniz. Ama durun, unutmayın sessiz egzersiz yapıyorsunuz. Beş dakika boyunca bu etkili egzersiz sayesinde sıkı bir karnınız olabilir.

7. Egzersiz Topuyla Çalışma

Evde bir pilates topunuz varsa şanslısınız. Ayak tabanlarınızı topa yaslayıp ellerinizi de yere koyduktan sonra poponuzu topa değdirip kaldırın. Topla bu kadar sessiz bir egzersizi kimse düşünemezdi! Evde kimse yokmuş gibi yapacağınız bu hareketlerle hem dingin bir egzersiz süreci geçirmiş olacak hem de bedeninizi daha iyi tanımış ve dinlemiş olacaksınız.

Kaynak: popsugar.com

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et